På date med næringa

Informasjonsjef Øyvind André Haram i Sjømat Norge i samtale med studenter under speed-datingen på Blått kompetansesenter 

Speed-dating under brohode-konferansen 

Næringsliv

Høstens Brohode-konferanse på Frøya samler studenter, forskere og næringsfolk. Tema for dagens seminar er Havbruk og miljø.


 

I forkant av fagseminaret kjøres det en runde med speed-dating mellom studenter og næring. Et stevnemøte som skal gi noe til både de som studerer, og de som kan ha bruk for studentenes kompetanse.

- Studentene kan få innspill til studentoppgaver, samt at de som er kommet langt i studieløpet kan møte potensielle arbeidsgivere. Bedriftene kan bli kjent med hvilken kompetanse studentene har, forteller Trude Steinbru Heggstad.

Heggstad er selv et eksempel på at brohodekonferansen kan åpne muligheter. Hun er nå prosjektleder ved Blått kompetansesenter.

- Jeg ble først kjent med prosjektet Blått kompetansesenter under en brohodekonferanse. Jeg fant det så interessant at jeg skrev masteroppgave om det. Og så har jeg venta på at at det skulle dukke opp en stilling, forteller Trude Steinbru Heggstad, som startet å jobbe for ved Blått kompetansesenter den 1. september.

Speed-dating under brohode-konferansen 

 
Næringsliv