Bewi ekspanderer i Finland

- Oppkjøpet er helt i vår vekststrategi

Bewi styrker sin posisjon som totalleverandør i Finland. Her ved gründer og administrerende direktør, Svenn Bekken. (arkivfoto). 

Næringsliv

Bewi Group opplyser i en pressemelding fredag at de ekspanderer i Finland.

Bewi - som er en av nordens ledende aktører innen isoleringsprodukt og emballasjeløsninger, kjøper 60 prosent av den finske isoleringsmateriale-produsenten Solupak.

Anlegg i Vest-Finland

Bewi er allerede godt etablerte på det finske markedet.

Når de nå kjøper opp Solupak, med en omsetning på omtrent 50 millioner svenske kroner, blir de involverte i produksjon av isolasjonsprodukter i et anlegg i Lieto i Vest-Finland.

Bewi Group sier i pressemeldingen at denne anskaffelsen muliggjør en enda bredere portefølje i Finland, og at de kan tilby som i de øvrige nordiske landene isoleringsmateriale og emballasjeløsninger i eskpanderende polysyren (EPS).

Oppkjøpet av Solupak skaper også synergier i form av logistikk, opplyser Bewi Group.


 

Styrker posisjonen som totalleverandør

I 2016 kjøpte Bewi den finske produsenten M-Plast som produserer isolasjonsmateriale for bygningskonstruksjoner. Samme år investerte Bewi i teknologi i sitt anlegg i Porvoo for å utvide sin produktportefølje og produksjonskapasitet.

Kjøpet av Solupak styrker dermed Bewi sin posisjon som totalleverandør i Finland  og norden forøvrig.

- Oppkjøpet av Solupak er helt i vår vekststrategi, og vi tar nå det neste steget for videre ekspansjon i Finland, sier CEO i Bewi Group, Christian Bekken.