Marthe Roel Løken fra Blått Kompetansesenter og Vilde Kvarberg fra CoFounder er på jakt etter forretningsmuligheter tilknyttet blå industri – fra produksjon av yngel, til servering på matfatet.

- Vi ser etter ideer med utspring fra den blå næringen – alt fra en idé på tegneblokka til mer modne forretningsideer, fra FoU-prosjekter til interne utviklingsprosjekt eller vurdering av spin-off muligheter, forteller Vilde Kvarberg.

Det trondheimsbaserte investeringsselskapet CoFounder har invitert Blått Kompetansesenter på Frøya, MoreFish, InnovArena og Havbruksparken («Blå samhandlingsarena») med på gjennomføringen av akseleratorprogrammet «KLP Trykktanken Hav».

Sette fart og retning

- Her får du en unik mulighet til å sette fart og retning på din idé, sier Vilde og forklarer videre: - Vi setter sammen et nøye utvalgt team som videreutvikler idéer sammen med deltagerbedriftene. I tillegg kobler vi relevante kunder, samarbeidspartnere og mulige investorer inn i prosessen. Nesten for godt til å være sant, sier hun smilende.

– For oss er KLP Trykktanken en viktig del av investeringsvirksomheten. Vi bruker programmet til å bli kjent med og vurdere potensielle investeringsmuligheter. Gjennom å ta del i teamet og jobbe «hands on» med ideen, blir vi kjent med idéhaverne og forretningsmuligheten.

Gründerspire

Marthe Roel Løken og hennes kollegaer i Blått Kompetansesenter har med stor interesse fulgt tidligere Trykktank-programmer.

– At CoFounder denne gang har sett seg ut den blå sektor på Trøndelagskysten, det synes både vi og våre samarbeidspartnere i «Blå samhandlingsarena» er toppen. Det er også helt i tråd med vår intensjon om å knytte ideer, spisskompetanse og praktiske verdiskapere tettere på hverandre, forteller hun.

– Vi vet det er mange dyktige arbeidsfolk der ute, med gode ideer til hvordan prosesser eller arbeidsoppgaver kan gjøres enklere, mer kostnadseffektivt og mer bærekraftig. Kanskje du har en idé om hvordan din bedrift kan utvikle bedriftens avfall til å bli en ressurs? Del ideene deres med oss, sier Marthe, som inviterer til informasjonsmøte torsdag 27. januar.

– Bli med i KLP Trykktanken Hav, så kan vi hjelpe deg med å komme et steg nærmere å realisere din idé, oppfordrer Marthe og Vilde. Førstkommende torsdag har vi et digitalt informasjonsmøte. Her får du høre mer om hvorfor det er lurt søke om deltakelse i akseleratorprogrammet.