Stine Møsth Gikling har jobbet i over ti år som dermatologisk sykepleier, som betyr at hun er spesialisert på hud. Hun og kollegaen Elin Kringen Langelang driver nå Injeksjonsspesialisten, som holder til i Trondheim. De reiser rundt til steder som Orkdal, Hitra og Heimdal for å tilby mindre plasser behandlingene sine.

- Vanlig i USA og Oslo

Hos Injeksjonsspesialisten kan folk blant annet ta Botox og Restylane behandling for å forbedre hud og lepper. - Det er nok mange som frykter å ta Botox eller Restylane fordi de har sett eksempler på kjendiser som har tatt alt for mye. Mange i Trondheimsområdet er nok redd for å si at de bruker det også fordi det er mange fordommer rundt det enda. Men i Oslokantene og i USA er det like vanlig som å gå til frisøren for å fikse håret, ifølge Gikling. Målet er å bruke så lite at det ikke er synlig for andre enn deg selv og din selvfølelse, forklarer sykepleier Gikling.

- Men hva er da vitsen hvis ingen kan se forskjell bortsett fra deg?

-  At det skal se så naturlig og bra ut som mulig. Men vi kan kun ta bort rundt 3-4 år. Hvis ikke ser det rart ut, svarer hun.

- Ikke ordnet meg på håret [M1]

Særlig vanskelig å være åpen om sitt bruk får lokalavisa bevist når vi er på besøk hos Sylvi`s Beauty, Velværehuset på Hitra. Ingen av de to kvinnene som var til Botox-og Restylane behandling ville stå fram med navn eller bilde.

 - Jeg har ikke ordnet meg på håret i dag, men ellers skulle jeg gjort det. Jeg er litt forfengelig, innrømmer den ene damen i 60-årene.

- Dette er en liten plass, så det blir fort mye snakk, og hvisking og tisking, mener den andre damene i 50-årene.

- Stadig flere menn

Begge to er typiske kunder for Gikling og hennes selskap. Kvinner mellom 35-50 år gamle som har brukt henne og likt behandlingen. Men også flere menn og særlig de med penger og dress kommer oftere innom salongen for å få Botox i panna. - Det er direktører og forretningsmenn som er første ute her, men det kommer nok flere andre grupper etter hvert, forteller den dermatologiske sykepleieren.

Dårlig behandling

- Jeg kom til Stine fordi jeg måtte rette opp en tidligere Botox-behandling som ikke gikk så bra, sukker kvinnen i 60-årene. - En del behandlere vet ikke helt hva de skal gjøre. Dessverre er det også en del leger som kun tar en grunnkurs med Restylane-behandling og tror at de ikke trenger mer, legger Gikling til.

 - Hva gjør de feil?

- Det er viktig å ikke bruke for mye. Da blir det dårlig resultat og da kommer ikke kunden tilbake. Deres ansikt er som et visittkort for meg, mener hun.

- Avslår yngre jenter

Hun forteller om mange yngre jenter i 16-års alderen og oppover som kommer innom og vil fikse på leppene sine.  - Jeg avslår alle som er under 20 år i forhold til å ta Restylane i leppene sine. Ofte er det psykologisk hvor mye de i utgangspunktet trenger det, så vi avviser en god del. Til sammen behandler vel jeg og partneren min rundt tjue pasienter hver dag, anslår sykepleieren. Fagdirektøren i Forbrukerrået har nylig uttalt seg kritisk til informasjon som gis i forhold til slike behandlinger. Hun har nå bedt helseministeren sørge for endringer i loven for å verne forbrukerne. - Vi får vite mer når vi kjøper en brødrister, sier Anne Haabeth Rygg fagdirektør for offentlige tjenester i  Forbrukerrådet til NTB.Flere bloggere har også fått mye kritikk for å reklamere for Restylane-behandling, uten å ville si om de har fått penger eller rabatt av produsentene.

Stine Møsth Gikling forteller at mange vil ha Botox og Restylane-behandling.