- Vi skal ha åpent hver dag, og skal ha minimum to personer her hver dag, forteller banksjef Tor Espnes i Hemne Sparebank.

I dag var det offisiell åpning av det nye avdelingskontoret på Stjernesenteret på Sistranda. Samtidig er minibank kommet på plass i etasjen under.

Nordea valgte i 2012 å legge ned sin filial på Frøya. Siden da er det kun Sparebank 1 som har hatt åpen bank i kommunen. Når nå Hemne Sparebank, etter først å ha etablert seg på  på Fillan, også velger å åpne eget kontor på Sistranda, går de mot strømmen i banknorge.

- Ja, vi går mot strømmen. Vi har tro på å være nært kunden. Når vi så lyktes på Hitra, ønsket vi også å åpne på Frøya. Vi har allerede kunder her, som vi nå kommer nærmere. Og så satser vi på å få enda flere. Vi er en liten bank, men gjennom Eika-alliansen er vi i stand til å konkurrere med de store om vilkår. Vi retter oss både mot private og bedrifter, og er veldig spente på hvor mange nye kunder vi får her på Frøya, sier banksjef Tor Espnes, som selv er halvt frøyværing.

Varaordfører Martin Nilsen ønsket banken velkommen til kommunen.

- Det var mange av oss som var sinte da Nordea valgte å legge ned på Frøya. Nå er vi glade for at vi har fått en ny bank her. Bank-konkurranse er bra, sa Martin Nilsen.