Coop Mausund tilbyr nå en egen "småplukkavdeling”. Her kan betjeningen følge deg ned i butikkens kjeller, så du kan kjøpe redskaper som malepensler, maling, hammer, spiker, skrujern og mye mer.

- Vi hadde en del plass her nede, så det er veldig flott å få bruke plassen til noe nyttig. Det er veldig greit å ha muligheten til å kjøpe det man trenger på Mausund. Det er unødvendig å skulle måtte ta ferga for å kjøpe en malepensel. Det blir en dyr pensel, påpeker Torstein Iversen, som driver butikken, med glimt i øyet.

- Ingen i Norge satser like friskt

Responsen har allerede vært god fra kundene.

- Vi gikk tom for en del artikkler med en gang, så her er det bare å fylle på. Det er åpenbart at dette er noe folk setter pris på, forteller han.

Styreleder i butikken, John Arne Moen, sier dette er et stort løft for butikken.

- Og, tror vi; også for Mausund-samfunnet. Jeg tviler på at vi i hele landet finner en butikk med tilsvarende omsetning som satser like frisk som Mausund samvirkelag gjør nå. Men vi er nødt til å gjøre noe, for å sikre driften, for folketallet går ned - uten at betydningen av butikken blir mindre. Snarere tvert i mot, sier han.

Øker omsettningen

Moen sier at Coop Mausund i fjor sommer økte omsetningen av dagligvarer etter at butikken da begynte å selge trelast, noe som ikke hadde vært tilgjengelig på Mausund på mange år.

- Vi tror disse to henger sammen: Når folk tidligere måtte ta ferga over til fastlandet for å handle noen planker, spiker, skruer etc til løpende vedlikehold av hus og naust, så "storhandlet" de samtidig dagligvarer. Men tid er også penger - både for feriefolk og fastboende - og når de slipper å ta turen over fjorden, får vi også omsetningen på dagligvarer vi før mistet, sier han.