Hvert år rammes rundt 200 barn og unge av kreft i Norge.

– Det er vanskelig å sette seg inn i den forferdelige situasjonen til foreldre som får høre at barnet deres har fått kreft. Skole og lek erstattes med bekymring og sykehuskorridorer. Vi ønsker å støtte det herlige initiativet til Team Rynkeby som sykler for økt kunnskap om barn med kreft, sier Eirik Bøe Sletten, daglig leder i W Initiative i en pressemelding.

Frøyværingen Gustav Magnar Witzøe er initiativtaker og styreleder i W Initiative som har valgt å støtte Team Rynkeby Vestland med 125.000 kroner.

– Dette gir oss energi når vi skal sykle fra Oslo til Paris i sommer

Team Rynkeby - God Morgon er et nordisk veldedighetssykkellag og en av Barnekreftforeningens største samarbeidspartnere. Siden 2013 har de bidratt med nærmere 63 millioner kroner til forskning på barnekreft.

W Initiative blir en platinasponsor for sykkellaget fra Vestland som skal sykle 1.451 kilometer i sommer.

- Vi er utrolig glade for støtten fra W Initiative og ikke minst stolte over å være blant de første som får nyte godt av et flott veldedig initiativ. Det gir oss energi når vi skal sykle fra Oslo til Paris i sommer til inntekt for Barnekreftforeningen i Norge, sier Sveinung Nilsen, lagleder for Team Rynkeby Vestland.

Team Vestland består av 32 syklister som kommer fra ulike steder langs kysten fra Bergen i sør til Ålesund i nord.

Team Rynkeby har siden 2013 bidratt med nærmere 63 millioner kroner til forskning på barnekreft. Foto: Pressefoto

Sykler for livet

Turen til Paris skal sykles for 21. gang mellom 8. juli til 16. juli 2022. Prosjektet ble grunnlagt i 2002 da 11 amatørsyklister tilknyttet saftfirmaet Rynkeby Foods, bestemte seg for å sykle til Paris for å komme i bedre form og se den siste etappen av Tour de France. Deltakerne samlet inn støtte for turen og pengene som ble til overs ble donert til Barnekreftenheten ved Odense universitetssykehus. Dette ble starten på en årlig tradisjon.

— Vårt formål er å bidra til økt livskvalitet for barn og unge gjennom å støtte prosjekter som styrker barns kompetanse, bedrer barns helse og gir likere muligheter. Det bidrar Team Rynkeby virkelig til og vi ønsker de lykke til på den viktige sykkelturen til Paris i sommer, sier Gustav Magnar Witzøe i pressemeldingen.