Det var i fjor at Hestnes Offshore & Aquaservice AS fikk overlevert det som til nå er verdens største notvasker. Når lokalavisa er innom dem i februar, har de montert ferdig og prøvekjørt maskina for aller første gang.

Den nye notvaskeren heter passende nok “Gigant 52A” og er levert av Netkem AS, som produserer Gigant notvaskemaskiner på Bjørdal Industrier AS på Ørsta. Trommelens størrelse er på ca. 53 000 liter (netto) og vaskekapasiteten er på hele 21 000 kg not.

- Det tilvarer ca. 3.000 AEG Turnamat husholdningsmaskiner, så kapasiteten på notvaskeren er såpass stor at hele befolkningen på Hitra og Frøya kan få vasket skittentøyet sitt på et formiddagsskift her på Hestnes, sier Øistein Antonsen i Netkem AS.

Men det er selvsagt ikke folks skittentøy som skal vaskes her, men nøter fra oppdrettsnæringa.

- Vi er stolte av å ha verdens største notvasker på Hestnes, sier daglig leder i Hestnes Offshore & Aquaservice, Vidar Skarpnes.

Havbruksmagasinet på fredag

I fredagens utgave av Hitra-Frøya Havbruksmagasinet forteller Vidar & co nærmere om både notvaskeren og hvilke andre framtidsplaner Hestnes-bedrifta har.

I tillegg inneholder magasinet en rekke reportasjer fra havbruk- og fiskerirelatert næringsliv på Hitra og Frøya. Blir også tilgjengelig i HF+ og som eavis.