Under den årlige utdelingen, som blir kalt NM i kjøttprodukter, har Dalpro i dag blitt tildelt gullmedalje for sitt produkt Fenalår av villsau.  Dalpro - den interkommunale bedriften eid av Hitra og Frøya kommuner - fortsetter dermed den imponerende rekka av utmerkelser for sine kjøttprodukter, både i denne og andre, nasjonale matkonkurranser.

Bak kåringene i NM i kjøttprodukter står Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, og i år var det rundt 470 påmeldte produkter i ulike klasser. I klassen Hel fenalår ble det utdelt tre gullmedaljer, hvorav den ene altså til Dalpro.

Sverre Johansen i Dalpro er naturlig nok både meget glad for og meget stolt av dagens nye gullmedalje.

- De ter en utrolig god anerkjennelse av at vi gjør noe riktig, sier Johansen til lokalavisa over telefon. For to år siden tok Dalpro sølv for sitt fenalår i denne konkurransen; i fjor ble det gull for bedriftens varmrøkte fenalår. Og før sist jul ble det også gull i en nasjonal konkurranse om julemat i kategorien "stek", og i fjor sommer ble Dalpros hjorteknoke kåret til "Årets kjøtt" under Trøndersk Matfestival i Trondheim. For å nevne noe. Så det mangler ikke på stabilitet i toppen og gode utmerkelser.

- Det er kjempeartig at kundene setter pris på og kjøper det vi lager, sier Johansen, som regner med nytt oppsving i omsetningen av fenalår etter dagens utmerkelse. Men det blir ikke tid til å feire utmerkelsen i Oslo; i kveld drar nemlig han og kona Ellen tilbake til øyregionen.

- Vi får se om vi kan få feira litt i morgen og i helga, sier Johansen.

Juryens begrunnelse blir bekjentgjort senere i kveld.

Sverre Johansen med gullmedaljen og diplom (foto: privat)