Familieeide Bewi på Frøya går sammen med StyroChem Finland Oy, og danner en nordisk betydelig aktør innen EPS-produkter for byggisolering og forpakningsindustrien. Det melder Bewi onsdag ettermiddag.I forbindelse med sammenslåingen kjøper det nye selskapet BEWi Group to enheter av den børsnoterte, britiske forpakningskjempen DS Smith PLC, danske Flamingo og DS Smiths svenske cellplastvirksomheter i Värnamo og Urshult.

Christian Bekken er adm. direktør i BEWi Group og tidligere nestleder i familiebedriften BEWi AS på Frøya.

- Dette er en industrielt sett svært sunn forretning, som passer vår vekstfilosofi og styrker markedsposisjonen vår, uttaler Bekken i en pressemelding.

- Vi ser store muligheter

- StyroChem var og er vår hovedleverandør av EPS-råvarer og vi har lenge hatt et samarbeid som fungerte godt. I løpet av en samtale med StyroChem og bedriftens eier Verdane Capital vokste denne muligheten fram gradvis. Og i dag er jeg svært glad for at vi har kommet hele veien. EPS er vår kjernevirksomhet og et materiale med fantastiske egenskaper. Vi ser store muligheter til å utvikle markedet både på isolasjons- og forpakningssiden. Men vi ser også direkte, store samordningsfordeler, ikke minst på transportsiden, både av økonomisk og miljømessig natur, sier Bekken.

- Verdane Capital fortsetter å ha en betydelig eierandel og på lang sikt åpner jo også deres langsiktighet og finansielle muskler, i kombinasjon med de gründeregenskapene som har ført BEWi der vi er idag, svært interessante muligheter. Med høy kostnadseffektivitet og svært konkurransedyktige produkter bygger vi en framtid som en ledende aktør i det nordiske EPS-markedet, sier Bekken.

Forventer økt omsetning

De enhetene som inngår i det nye BEWi Group har før sammenslåingen en sammenlagt budsjettert omsetning 2014 på ca.1,7 milliarder svenske kroker. Men Göran Wikström, tidligere styreformann i Verdane Capital-eide StyroChem og nå i samme stilling i BEWi Group, regner med en økt omsetning allerede i inneværende budsjettår.

Christian Bekken presenterte den nye kassen for lokalavisa under Nor-fishing i fjor. Christian Bekken er adm. direktør i BEWi Group (Foto: Svein Halvor Moe)