Da eierne av Hjorten Hotell Hitra, som er under oppføring, først presenterte sine byggeplaner, ble det gjort til et poeng at det høye bygget ville ha en skybar på toppen. Eller en utsiktsbar, om du vil. Da selve drifta skulle planlegges, ble det snakk om at det var mer praktisk å legge baren i første etasje, i nærheten av betjeningen i resepsjonsområdet.

Dette har fått mange til å etterlyse skybaren, og nå er hotelldirektør Rune Andrè Almo klar i sin tale:

- Joda, her blir det skybar, sier han og viser rundt i femteetasjen på nybygget i Fillan. Vi tråkker over håndverkere av alle slag, utstyr, materialer… Fortsatt et eneste virvar, til tross for at det kun er et par måneder igjen til åpninga i juni. Men alle bedyrer at man er i rute, sier direktøren. Også med uteterrassen på taket, som skal ha 40-50 sitteplasser og har utsikt over Fillan i alle retninger, inkludert utover i Fillfjorden. Og blir det for trekkfullt – som jo ikke er utenkelig her ute – så kan bargjestene trekke innenfor bak de store panoramavinduene.

Bak panoramavinduene i femte etasje vil det være utsikt langt utover fjorden.

- Rommet her oppe, som vi kaller skybaren, blir rigget for kurs, konferanser og selskaper. Her klarer vi å dekke for 80-90 personer, men kan med enkle grep gjøre den om til bar når rommet ikke er opptatt til andre formål. Her er det buffet for mat og her er en mobil bar, sier Almo engasjert og viser rundt blant håndverkerne.

- Her lager vi sittegrupper etter behov, fortsetter han. - Gjestene kan når som helst ta seg en tur opp, gjerne ta med drikke, og sette seg her eller gå ut på terrassen. Og her kan vi arrangere for eksempel quiz eller vise fotball på tv – mulighetene er mange. Her har vi lagt opp til en fleksibilitet, og den må vi utnytte, forteller han. Tross gråværet denne dagen, speider vi enkelt ut mot Fosen i den retningen og langt inn på Hitra i motsatt retning.

- Jeg pleier å si at dette er Hitras fineste utsikt. Og det er ikke skryt engang, sier hotelldirektøren og smiler.

Dette skal om to måneder bli restrauranten.

Tilbake nede i første etasje og resepsjonen, ser vi innover i det som skal bli restauranten og kjøkkenet. Rett ved siden, ligger hovedbaren, som også får utgang til det som tidligere var kjent som bakgården. Her blir det sitteplasser ute og scene.

Hotellet åpner etter planen 15. juni med 45 rom, hvert på 17 kvadratmeter. De to første dagene planlegger ledelsen å ha åpent hus med kaffe og kaker til alle som nysgjerrig vil ta en titt. 17.-18. juni kommer selve åpningsfesten.

- Bygging er gøy, men jeg gleder meg veldig til vi snart kan komme over i en driftsfase, sier Almo.

Håndverkerne jobber ferdig gjesterommene oppover i etasjene. Her er elektriker Atanas Ivanov fra Elektroteam.
Hjorten Hotell Hitra har fem etasjer (Skisse: arkitekten)