Frøya Tare har mottatt etableringstilskudd for fem måneder fra Innovasjon Norge. Dette betyr at grunnleggerne av firmaet, ernæringsfysiologene Line Solbakken og Tove Cecilie Fasting, nå kan satse for fullt på utvikling av sine matprodukter med tang og tare.

- Vi er allerede godt i gang. Vi høster tare fra skjæra utenfor Sula,som så henges til tørk innendørs ved lav temperatur for å bevare mest mulig av næringsstoffene. Den tørkede taren kan brukes som tilsetting i ulike matretter, forteller de to gründerne.

- Første produkter snart til salgs

- Vi regner med å ha våre første produkter til salgs om et par uker. Vi har allerede fått en rekke henvendelser fra interesserte kunder. Målet vårt er deltakelse på Trøndersk Matfestival i slutten av juli, men det er også mulig vi prøver oss på et Bondens Marked før dette, for å teste responsen blant trønderne. En viktig del av jobben vår nå er også å utvikle et oppskriftshefte, slik at kundene får tips om hvordan taren kan brukes, forteller de.

Frøya Tare har startet opp på Sula. Her er det lang tradisjon for innhøsting av tang og tare, og de to kvinnene forteller at de har fått god hjelp og mye nyttig informasjon fra sulværinger med solid erfaring fra tang- og tareinnhøsting.

- Vi tar egentlig bare opp en gammel tradisjon. Tang og tare er utrolig næringsrike matvarer. I Asia utgjør tang og tare en viktig del av kostholdet, og det bør den gjøre også hos oss, sier markedssjef Tove Cecilie Fasting.

Støtten fra Innovasjon Norge er på 290 000 kroner. Tidligere har Frøya Tare mottatt 120 000 kroner fra Frøya næringsfond.