Med to dager igjen til åpning av nye Alfo i Fillan, blir det ikke mye søvn på May-Britt Rønning Skaget og Reidar Skaget for tida. Da Øypatruljen svinger innom, er det er mest småting som står igjen, som å få alt på plass, prise varer og ikke minst vasking.

- Kaffekroken er det siste vi får på plass, det skal ikke være mulig å slenge ned ræva før vi er ferdig, sier May-Britt Rønning Skaget, ansatt og kona til Reidar Skaget, spøkefullt.

Mannfolkas godtebutikk

For 1,5 år siden brant utstyrsbutikken Alfo på Fillan kai ned til grunnen. På lørdag åpner en ny og bedre butikk på andre siden av gata for Kystmuseet.

Reidar og May-Britt har sett at det er behov for en slik butikk. De får ofte spørsmål om når de åpner. Særlig kommer spørsmålet fra menn.

- Alfo er mannfolkas godtebutikk. Det er her kvinnfolka setter igjen mennen sine når de skal til Fillan å handle, påstår May-Britt.

Alfo skal være en utstyrsbutikk som skal favne de fleste, både turister, enkeltpersoner og bedrifter. Butikken får ikke inn alt som skal selges til åpningsdagen, men vil utvide sortimentet når de ser hva folk trenger.

- Det som er unikt med Alfo er at vi strekker oss fryktelig langt for å skaffe varene kunden trenger, dersom vi ikke har det i vår butikk, sier Rønning Skaget.

Føniks opp av asken

Rønning Skaget beskriver brannen som å få røsket bort teppe under føttene. De måtte starte helt på scratch. Ekteparet mener likevel at den nye Alfoen vil bli bedre enn den gamle på flere måter. Blant annet er det er større lokaler, større verksted og eget trykkeri.

- Det blir litt som en Føniks som står opp av asken, sier Rønning Skaget.