Daglig leder Lars Måsøval i Måsøval Fiskeoppdrett AS er en av sju kandidater fra fem selskaper som møtes til Midtnorsk mesterskap i vekstskaping onsdag.

I alt har i år kandidater fra 453 selskaper i Nordland opp til Saltfjellet, Nord- og Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal vært vurdert for vekstskaper-programmet EY Entrepreneur Of The Year.

For å kvalifisere må et selskap som hovedregel innfri «3x20»; 20 mill. kr i omsetning, 20 ansatte og 20 prosent vekst siste to år, forteller EY Entrepreneur Of The Year i en pressemelding. Regionsfinalen for Midt-Norge avholdes onsdag 28. oktober på Dokkhuset i Trondheim. I oktober gjennomføres seks slike regionale finaler og fra hele landet går kandidater fra 12 selskaper videre til den nasjonale finalen i Oslo der landets beste vekstskapere skal kåres tirsdag 24. november.

453 selskaper

Sju kandidater fra fem av de 453 selskapene er nå valgt ut til finalen i Region Midt-Norge i Trondheim.

- Deltakerne kommer fra virksomheter innen transport/logistikk, entreprenørvirksomhet, fiskeoppdrett, nettbutikk og industriprodukter. Det er fjortende år på rad at vi gjennomgår samtlige norske selskaper i jakten på den beste vekstskaperen, forteller Helge Lorentzen, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Midt-Norge.

Slik beskrives Lars Måsøval - Måsøval Fiskeoppdrett AS

"Måsøval Fiskeoppdrett AS startet med oppdrett av regnbueørret i 1973 og med laks i 1977, og er således blant pionerene innen oppdrett av laks og ørret. Vekstskaper Lars Måsøval er tredje generasjon i bedriften. Han er svært opptatt av å drive bedriften med gode resultater og vekst og med fokus på miljøansvar, og lykkes godt med dette. Han jobber for å bekjempe lakselus, og har som mål at alle matfiskanleggene skal elektrifiseres i løpet av 2016. Dette er viktig for en bærekraftig utvikling av oppdrettsnæringen."

- Hverdagsheltene

– Norge trenger folk som dette for å skape et levedyktig og lønnsomt arbeidsliv. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å fremheve disse hverdagsheltene som er med på å skape arbeidsplasser og resultater for regionen. Våre entreprenører går foran som gode eksempler ved å tørre å satse og kaste seg ut i det ukjente, sier Lorentzen.

- Vi ønsker å løfte frem og inspirere personer som bidrar med ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser hele samfunnet har nytte av. Den uavhengige juryen under ledelse av Bjørn Flatgård arbeider i disse dager for å vurdere årets kandidater, sier Lorentzen.

Foruten Flatgård sitter Trond Bjørnøy, Åse Aulie Michelet, Harald Tyrdal, Liv Berstad og Harald Norvik i juryen.

De andre kandidatene

De som i tillegg til Lars Måsøval er plukket ut til regionsfinalen:

  • Per Jørgen Weisethaunet, Norbit Group (Trondheim)

  • Silje Landevåg og Sindre Landevåg, Get Inspired (Trondheim)

  • Ivar Refsnes og Jon Refsnes, Refsnes Fiskeindustri (Revsnes)

  • Brynjar Kristian Forbergskog, Torghatten (Brønnøysund)

I 2005 ble Gustav Witzøe (Salmar) utropt til region-vinner av Ernst&Youngs pris Entrepreneur Of The Year. Og i 2008 var Anton Fjeldvær (Hitramat) kandidat i regionfinalen i samme konkurranse.