I oktober ble det kjent at Poeten Bok og Leker legger ned. Ekteparet Anfrid og Egil Edvartsen ville pensjonere seg, og la butikken ut for salg.

Akkurat nå er det opphørssalg i butikken, men det er klart at Frøya og Stjernesenteret likevel ikke blir uten bokhandel.

- Vi skal være klare til å starte opp når Poeten har avsluttet, forteller Hege Ervik.

Sammen med mannen Kjartan har hun startet selskapet Frøya bok og leker, og navnet på butikken blir Bokormen.

- Vi begynte å snakke om det i oktober, da det ble kjent at Poeten var til salgs. Men vi har valgt å starte eget selskap i stedet for å kjøpe dem, forteller Hege.

- Det ville ikke blitt noen bokhandel på Frøya, og vi vet det trengs. Selv om det er stor konkurranse fra netthandel, har vi troen på at frøyværingene er patriotiske, og vil handle lokalt. Vi ser på reaksjonene etter at Poeten bestemte seg for å stenge, at det er mange som setter pris på et slikt tilbud, sier hun.

Den nye butikken vil ha mye av det samme utvalget som folk har fått på Poeten, med bøker, kontor-rekvisita og leker.

- Vi vil ha et stort utvalg av barnebøker og lydbøker, og i lekeavdelingen vil vi blant annet satse på treleker. Vi vil også undersøke om det kan være marked for å ta inn bøker på andre språk, med tanke på at vi har så mange innvandrere her, forteller Hege Ervik.

Hege har butikkerfaring fra både Mega og Vinmonopolet, men jobber nå i barnehagen på Sistranda. Og hun har ansatt en kollega derfra, Berit Bachmann, som ekspeditør i butikken. Nå gleder hun ser til å starte opp.

- Ja, dette gleder jeg meg virkelig til, sier den vordende bokhandleren.