- Vi har lagt ut det første huset for salg allerede, så vi er godt i gang, sier eiendomsmegler Irene Thorsø og Tor Espnes, banksjef i Sparebanken Hemne, samstemt.

Banksjefen har hentet inn Irene Thorsø for å jobbe som megler for bankens nye meglerselskap, som heter Aktiv. Sparebanken Hemne, Meldal Sparebank og Orkdal Sparebank går sammen om etablering av kontoret. Det er tre ansatte i Orkdal samt Irene, som dekker Hitra og Frøya. I løpet av året vil flere lokalbanker sørge for 7-8 andre Aktiv-kontorer rundt om i Trøndelag.  - Vi merker at folk som skal låne penger av banken ofte skal selge eller kjøpe bolig og det er derfor lurt å ha både bank- og meglertjenester. Lokalkunnskap er viktig både for megling og bank, mener banksjefen. - På Frøya etablerer vi ny filial i løpet av september også, forteller Espnes.

Fra konkurrenten [M1]

Irene Thorsø har jobbet hos konkurrenten Eiendomsmegler 1 siden 2007, før hun nå begynte hos Aktiv Eiendomsmegling.

- Det blir spennende å begynne her og jeg gleder meg til å bidra med lokalkunnskapen som jeg har opparbeidet meg gjennom flere år.  - Hvordan skal du slå din gamle bedrift? - Det blir nok på god lokalkunnskap og hardt arbeid, smiler hun.  - Det er plass til begge to her, så vi ser fram til konkurransen, sier Espnes.

- Vi er best

- Vi er jo den største og beste banken fremdeles, men det skriver du vel ikke uansett, spøker avdelingsleder Eskil Wahl hos Eiendomsmegler 1, da vi snakker med han.  - For å være litt mer alvorlig, så er konkurranse er alltid bra. Vi kjenner jo Irene godt og hun gjorde en flott jobb for oss. Men vi skal fortsette med det gjør vi gjør nå. Det er det som har sørget for at vi har blitt store på eiendomsmarkedet på Hitra og Frøya, og vi er sikre på at kunder vil fortsette å velge oss, fordi vi er flinke til å selge boliger, sier Wahl.