Med halv pris på det meste av vareutvalget forsvinner mye raskt fra butikkreolene på Poeten bok & leker. Det er opphørssalg på bokhandelen i sentrum av Sistranda, snart 11 år etter at Anfrid Edvardsen oppfylte drømmen sin om egen bokhandel.

- Det begynner å tynnes ja, sier innehaveren med et lite smil.

- Og hvordan føles det? lurer vi på.

- Akkurat nå er det helt greit, når vi først bestemte oss for å avslutte, sier Anfrid Edvardsen, og forteller at de stenger den dagen hyllene er tømt.

Hun innrømmer at det likevel er litt vemodig å avslutte butikken, som har gått veldig bra. Det er pensjonisttilværelsen som frister nå, den som ektemannen, og Anfrids høyre hånd, Iver Egil Edvardsen allerede har smakt på. Men begge synes det er ekstra trist at ingen tok over.

- Det var noen som meldte sin interesse, men dessverre ble det ingenting av, sier ekteparet.

En av kundene i dag gir uttrykk for at det er synd at Poeten nå blir borte, og innehaver Anfrid forteller at det er mange som har sagt det samme. For mangel på kunder har det ikke vært, og omsetningen har vært god.

- Vi må takke kundene våre for støtten gjennom alle disse årene. Det har vært snart elleve artige år, selv om det også har vært svært mye arbeid.