Frøya turlag har såkalt stormtur på programmet hvert år i november. I fjor gikk turen til Titran, og i år skal turgåerne få kjenne på naturkreftene ute ved Korsan på Daløya. Turen går søndag formiddag.

- Værvarselet lover godt for helga, for årets siste fellestur i Frøya Turlag, sier Gunhild Riiber i turlaget.

Værvarselet lover riktignok ikke storm, men en god del vind kan det uansett bli, da søndagen ser ut til å opprinne med frisk bris 9-10 m/s, slik meldingene ser ut nå.

- Selv om vi legger ut på tur for å oppleve naturkreftene, skal en slik tur selvfølgelig foregå i trygge former.Vi er sikre på at vi får kjenne på været lell, og få fine bilder, både på netthinna og på bildebrikken, fortalte Gunhild Riiber og Vibeke Franck Sehm i turlaget foran turen i fjor, og det gjelder nok også foran denne søndagen.

Frøya turlag har nå sin aktivitetsplan for neste år klar.

  • - På turkartet som vi laget ferdig i 2014 er fiskevann avmerket, og det fikk vi til i samarbeid med Frøya jeger- og fiskeforening. Til neste år skal vi arrangere to fisketurer sammen, en på ettermiddagstid og en overnattingstur på helg for de litt større. Søndagen er åpen som fisketur for alle som vil.

  • Barnas Turlag og Nesset grendalag skal samarbeide om en familiedag ved fiskevatnet på Nesset.

  • - Vi har også lagt en ettermiddagstur til skogen ved Husvatnet på Flatval, i den tiden det er mye forskjellig fuglesang å høre. Her samarbeider vi med medlemmer i den lokale ornitologiforeningen.

  • Ordføreren vil gjøre sin ettermiddagstur til kommunetoppen, og her kan kanskje flere bli med og starte sin samling av kommunetopper i Sør-Trøndelag i appen UTpåtur, OPP24?

  • - Ellers er det variert program, der vi starter året med å reise til Sula en torsdag. Her skal vi ha omvisning i fyret, og fri vandring frem til retur med båten.

  • - Vi sørger som før for at alle 13-åringene kommer seg på kommunetoppen minst en gang i livet, og prøver ellers så godt vi kan å lage et variert program. Håper det er noe for de fleste.

Varde på Korsan (Foto: Jan-Egil Eilertsen)