Gunhild Riiber i Frøya turlag forteller at det er "saaaakte" fremgang i ferdigstillelsen av blikjent-prøven Frøyavandrer.

- Det jobbes i fritida av de frivillige med å få på plass grunneieravtaler, og sette ut turkassene. Det blir, det blir, men det tar sin tid, sier hun.

- Vi trenger mer penger, men det søkes stadig hos de ulike fondene, og salget av turkartet er også med på å skaffe turlaget penger til innkjøp av pins, sier Riiber.

Frøya Turlag har i lengre tid jobbet med å få på plass turkasser og skilt som en del av kjentmannsprøven "Frøyavandrer”. I fjor kom turkartet. Utarbeidelsen av kartet med lokal baksideinformasjon ble gjort på dugnad over to år og er produsert i et opplag på 1.500.

Kartet inneholder alle punktene i bli-kjent-prøven Frøyavandrer, turbok-kasser driftet av andre, avmerking av fiskevann og sjødata og selvfølgelig mange turstier. Dette er også det første offisielle kartet med Besselvassheia satt på kartet, bokstavelig talt. Baksida inneholder mye lokal informasjon og lokale bilder.