Bestekompisen hedret Sigurd og Maja med bilkortesje

30-40 biler kjørte kortesjen "Siste tur med Sigurd og Maja" lørdag kveld for å minnes ulykkesofrene.
Nyheter

- Sigurd var bare fantastisk. Han fortjente dette, sier klæbyggen Ørjan Riise. Da han i natt fikk beskjed om at barndomskompisen og bilmekke-venn Sigurd Sæther- Grøttebakk (18) hadde omkommet, tenkte han straks at han ville gjøre noe ekstra for å hedre kameraten. På kort tid fikk han samlet en stor venneflokk fra Sigurds ungdomstid i Klæbu. I kveld har mellom 30 og 40 biler kjørt kortesje fra Klæbu til Byåsen til minne om Sigurd og kjæresten Maja.

En lang rekke biler beveget seg lørdag kveld sakte til minne om de omkomne. (Foto: Astrid Holten) 

 
 

- Da jeg fikk vite om ulykka, tenkte jeg at jeg må få meg med flest mulig folk som kjenner ham og Maja for å kjøre en tur. Dette var vår minnemarkering, og den ble mye større enn jeg hadde forestilt meg. 30-40 biler har kjørt i 30 km/t med nødblinken på. Dette var vår «Siste kjøretur med Sigurd og Maja», forteller Ørjan til lokalavisa Hitra-Frøya.

På Hitra rådhus kan alle som vil, komme for å snakke om det som har skjedd, og skrive en siste hilsen til Sigurd og Maja 

 

Ørjan Riise forteller at han gikk i klasse med Sigurd fra 8. til 10., og deretter gikk de bilskolen sammen på andreåret. Sigurd har sin far Kjell Roar Sæther på Hitra, og var ofte på Hitra. Ikke minst i forbindelse med øvinger og opptredener sammen med Strand skolekorps, der begge de omkomne var svært delaktige. I tillegg til trommene, var Sigurds store lidenskap biler.

- Sigurd har hjelpa meg veldig mye med biler, og med mopeder. Han var glad i Volvo, vi har skrudd mye sammen. Derfor var det en veldig lei beskjed å få, tårene rant. Sigurd var alltid blid, det var aldri noe vondt i ham. Hjelpsom og god, bare fantastisk. Derfor satte jeg i gang dette, fordi jeg var glad i ham, sier Øran.

Klæbu-ungdommen samlet seg i kveld for å minnes de omkomne. (Foto: Ina Kristensen) 

 

Etter kjøreturen fra Klæbu til Byåsen, samlet ungdommene fra kortesjen seg til ett minutts stillhet til minne om Sigurd og Maja.

- Jeg er veldig rørt av alle som møtte opp. Det er godt å tenke på; jeg skyldte ham såpass. På Byåsen hadde vi ett minutts stillhet, prata litt og mintes Sigurd og Maja, før vi kjørte derfra med dem i tankene, sier han.

(Foto: Astrid Holten) 

 

Også Ina Kristensen var med på bilkortesjen i kveld. Hun roser Ørjans initiativ. Og selv om hun ikke kjente Sigurd og Maja personlig, syns Ina det ble en fin kveld.

- Jeg kjente ikke Sigurd eller Maja, de var bare bekjente i Klæbu. Men jeg tror de hadde satt pris på initiativet til Ørjan og at såpass mange stilte opp, sier hun til Hitra-Frøya.