Sigurd (10) er nominert til årets "Norske helter"

VG, TV Norge og Gjensidigestiftelsen er i gang med en ny kåring av Norges ukjente helter. Og i år kan en av disse bli frøyværingen Sigurd Vie (10).

Sigurd Vie (10) har blitt nominert til prisutdelingen "Norske helter". Foto: Sigurds julekalenderinnsamlingsaksjon 2015.jpg 

Nyheter

I desember i fjor ble hverdagshelter fra hele det langstrakte land hyllet, i en rørende sending på TV Norge.

Nå gjentar de dette i år igjen.

Norske helter

I fjor fikk VG inn forslag på over 400 gode kandidater, og tolv av disse fikk utdelt hver sin pris for sin innsats på ulike områder.

Blant disse var mannskapet på norske Ms Bourbon Orca, som reddet nesten 2000 flyktninger fra drukningsdøden i Middelhavet, tidligere mobbeoffer Margit Kristine Axelsen, og Victor (den gang 8) som hadde reddet livet til pappen sin Stig Hem Lian hele fem ganger.

Løfter og annerkjenner heltemot

– Det er viktig å anerkjenne heltemot i hverdagen. Hver dag blir det begått små og store heltedåder av nordmenn. Å sette fokus på disse heltedådene, bidrar til økt oppmerksomhet rundt det å bry seg om andre, fortalte Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge, tilVG tidligere i år.

Det samme gjør Unn Dehlen, direktør i Gjensidigestiftelsen.

– I hele Norge er det en rekke mennesker som bruker sin styrke for å løfte andre opp, enten det er i en akutt nødsituasjon, eller det er gjennom frivillig innsats på andre måter. Vi ønsker å bidra til å løfte hverdagsheltene fram i rampelyset, og gi dem den hederen de fortjener.

Har blitt tipset om Sigurd

I søken etter nye kandidater som har gjort noe ekstraordinært, godhjertet, modige eller inspirerende det siste året, har de blitt tipset om Sigurd Vie..

Den unge frøyværingen Sigurd Vie, som i fjor fikk en annerledes julekalender av sin mor Brit Vie.


- Hva har mamma funnet på nå da, tenkte jeg

Sigurd Vie (9) har en ganske så annerledes julekalender i år.

 

For i stedenfor å få gaver i julekalenderen sin, skulle Sigurd løse daglige oppgaver og tjene penger til sin egen innsamlingsaksjon for Plan Norge og utdanning i Liberia.

I gang med ny innsamling

Hele 33. 800 kroner endte sluttsummen på i fjor, og i år går Sigurd, Brit og resten av familien Vie i gang på nytt.

- Jeg syntes det var så artig å tjene penger til de som trengte det i fjor, så nå skal jeg i gang med ny julekalender-innsamlingsaksjon, fortalte Sigurd lokalavisa Hitra-Frøya for noen dager siden.


 

Brit sier de går i gang med en ny innsamling for å markere trenden de har blitt en del av, og som var bakgrunnen for kalenderideen deres i fjor.

- At vi i verden må stoppe opp litt i forhold til gavekjøret og den ekstreme pengebruken vår i forbindelse med jula og at man heller kan gjøre alternative ting som kommer andre personer til gode.


Sigurd (10) blir kjent tv-fjes i 150 land

Sigurd Vies spesielle julekalender gjør av barnetv-giganten Nickelodeon og Plan Norge nå bruker ham som et godt eksempel på hvordan barn kan hjelpe andre barn.


"Norske helter" sendes på TV Norge 9. desember.