- Bare tilfeldigheter at det ikke gikk liv

Politiet betegner det som en meget alvorlig voldssak.

Arild Sollie er lensmann for Hitra og Frøya. 

Nyheter

Alt tilgjengelig politi på Hitra og Frøya har i hele dag (tirsdag) drevet teknisk og taktisk etterforskning etter at det i dag tidlig ble funnet en svært forslått og forkommen mann på nordlige Frøya. Mannen ble funnet etter at det ble meldt om at en person hadde blitt slått ned og skadet og deretter forlatt en privatfest. Etter en liten leteaksjon, ble mannen funnet i et hus, bevisst, men ifølge politiet meget omtåket og forslått.

- På morgenkvisten ble vedkommende funnet i et hus et par kilometer unna der hendelsen har skjedd. Det er uvisst hvordan, men antakelig har han gått selv. Patruljen så umiddelbart at mannen var alvorlig skadet med omfattende skader i ansiktet og hodet, forteller lensmann Arild Sollie til lokalavisa Hitra-Frøya nå tirsdag kveld.

Ser meget alvorlig på hendelsen

Sollie betegner det som en meget alvorlig voldsepisode.

- Vi ser meget alvorlig på dette. Slik jeg vurderer det, er det bare tilfeldigheter som gjør at det ikke går liv. Dette kunne gått riktig ille, sier Sollie.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om de involverte, men den skadde er en mann i 20-30-årene, som har vært på julebesøk på Frøya. To mistenkte menn er i samme alder. Disse er ifølge politiet hjemmehørende på Frøya.

- Vi har i dag satt inn alle ressurser tilgjengelig og har avhørt en rekke vitner. Dette har foregått på en privatfest, der den skadde var en av deltakerne. Vi vet at han er påført omfattende slag i ansikt- og hoderegionen.  To personer er nå mistenkt i saken. Disse har også vært inne til avhør, de er løslatt etter avhøret, da vi ikke ser noen fare for videre bevisforspillelse, sier Sollie.

- Moderat til hardt skadet

Den skadde mannen ble sendt til sykehus Orkdal. Ifølge Sollie er de foreløpige tilbakemeldingene fra sykehuset at mannen er påført brudd, men at det skal gå forholdsvis bra.

- Han er ikke livstruende skadet, men moderat til hardt skadet, sier Sollie.


- Positivt at lokalpolitikerne er opptatt av politiets nærvær

Politimester Nils Kristian Moe forventer nye diskusjoner når lensmannstrukturen skal behandles på nytt, men håper at engasjementet for politiet kan strekke seg til å handle om mer enn lokalisering.

 

Så langt tyder etterforskningen på at det ikke var flere enn disse tre involvert, selv om det var mange deltakere på privatfesten. Avhørene skal også tyde på at den skadde mannen ikke skal ha framprovosert hendelsen.

- Vi vurderer dette som uprovosert, blind vold, sier Sollie.

Etter dagens mange avhør, mener politiet at man stort sett har klarert hendelsesforløpet, men flere avhør gjenstår ennå.

- Etterforskninga vil fortsette, men vi har kommet langt og dannet oss et godt bilde av hva som har skjedd, sier Sollie.