Hun kan få Spellemannsprisen

Anita Kaasbøll 

Nyheter

Anita Kaasbøll fra Fillan og hennes band Song Cirkus er nominert til Spellemannsprisen i samtidsmusikk. Det er albumet ”Anatomy of sound”, som Kaasbøll og hennes fem medsangere er nominert for.

Anita Kaasbøll er oppvokst på Hitra, men flyttet til byen for å gå musikklinja ved Heimdal videregående da hun var 16. Etter dette utdannet hun seg som jazzsanger ved musikk-konservatoriet. Nå bor hun i Oslo. Ved siden av en 20-prosentstilling som sanglærer i Stavanger, lever hun av den musikken hun skaper, blant annet gjennom hennes eget bandprosjekt Bladed. Den tredje plata kom ut høsten 2015.


Vil lage musikk som trigger den som hører den

Fredag kommer Anita Kaasbølls tredje plate: Halloween in Bagamojo.

 

- Man blir ikke rik av dette. Men det viktigste er at det går rundt, slik at jeg kan holde på med det jeg vil: å gi andre noe gjennom kunst. Jeg tror jeg alltid har hatt den driven: å skape noe. Tilfredstillelsen kommer når du klarer å trigge noe i andre mennesker med det du skaper, sa Anita Kaasbøll i et nylig intervju  i lokalavisa.

Vi har foreløpig ikke fått kontakt med Kaasbøll for en kommentar til Spellemann-nominasjonen.

Dette er alle de nominerte i kategorien samtidsmusikk:

* Anders Førisdal – «Bjørn Fongaard – Galaxe»

* asamisismasa – «Neon Forest Space»

* Gisle Kverndokk / Nordic Voices – «Fuge der Zeit»

* Song Circus – «Anatomy Of Sound»