Lokalavisa fortalte tidligere i dag at Sør-Trøndelag fylkeskommune har nedsatt en komite for å finne navn til den nye, felles videregående-skolen for Hitra og Frøya. Og vi spurte om vi kan hjelpe navnekomiteen med noen forslag. Siden har det kommet en rekke navneforslag fra leserne både på selve nettsaken og på våre Facebook-sider.

Blant de forslagene som i skrivende stund har kommet, er Ægir, Øytråkk, Kystens, Øyrekka, Øyrike, Freyja, Hitra-Frøya, Ut i havet, Øyregion og Neptun.

Har du flere forslag? Send inn i kommentarfeltet eller under postinga på våre Facebook-sider.

Fylkeskommunens navnekomite skal leder (Hanne Moe Bjørnbet, Ap) og nestleder i komite for opplæring og tannhelse sitte. Det skal også fylkesdirektør for opplæring (Inger Johanne Christensen), lederen av den lokale navnekomiteen, en representant for elevorganisasjonen og en person fra språkmiljøet ved NTNU. Navnekomiteen skal legge fram sitt forslag for fylkesrådmannen innen begynnelsen av mai.

Frøya videregående og Hitra videregående skoler skal som kjent bli til en skoleenhet fra 1. august, men med opplæringslokaler på begge øyene.

Fylkespolitikerne bestemte i dag at skolen ikke nødvendigvis må få et navn som knytter skolen til den geografiske regionen skolen ligger i.