Datteren: Vær så snill og let etter ham

Kay (59) er lørdag fortsatt savnet etter at han dro ut på fisketur ved Hitra torsdag morgen. (Foto: privat) 

Nyheter

Familien til den tyske mannen som har vært savnet siden torsdag, klamrer seg bortsatt til håpet om at han kan være i live og ligger et sted og trenger hjelp. Gjennom lokalavisa Hitra-Frøya ber nå datteren Anastasia om lokalbefolkningas hjelp til å fortsette letinga langs strendene i Trondheimsleia. Fredag kveld ble det offisielle søket avsluttet.

- Kjære folk på på Hitra og i nærheten. Mannen det skrives om er min far og jeg håper virkelig du kan hjelpe min familie. Han er tysk, er 59 år og heter Kay. Vi tror han sparket båten bort ved en feil og nå ligger et sted, kanskje på et berg eller i fjæra, og trenger hjelp. Vi tror dette fordi båten ble funnet med motoren igang, skriver Anastasia til lokalavisa lørdag ettermiddag.

Kledt i grønt/svart

Datteren og øvrige familiemedlemmer ber om at de som kan, bidrar med båter og turer langs strendene.

- Hvis du har har sjansen og muligheten, vær så snill og let etter ham. Hvis han fortsatt er i live, teller hvert minutt teller når det er så kaldt som nå. Vi setter stor pris på innsatsen, sier hun.

Anastasia er i Tyskland. Hun forteller til Hitra-Frøya at faren hadde på seg bukser i militærfarger (grønn og svart) og at jakken enten er svart eller i militær-look den også.

Familien reiser til Norge

Datteren deler et bilde av faren med lokalavisa. Faren Kay har vært i Norge på fisketur hvert eneste år de siste tjue årene, forteller hun. Han er således vant med barske forhold.

- Han har dratt på tur hvert eneste år. Dette var første gangen til dette stedet, forteller Anastasia. Datteren forteller at hun og moren nå er på vei til Norge og Hitra.

- Min mor og jeg kommer til Hitra søndag, så kan vi delta i letingen vi også, sier hun til  Hitra-Frøya.

Båten som ble funnet tom torsdag ettermiddag. nå innstiller man søket etter mannen i 50-åra som dro ut i båten. (Foto: Hovedredningssentralen i Sør-Norge) 

 

Resultatløse søk

Den tyske mannen hadde lånt seg en båt og lagt ut fra Korshavn på Hitra torsdag morgen. Utpå ettermiddagen ble båten funnet drivende ved Ballsnesbugen med motoren i gang. Søk med varmesøkende kamera fra redningsskøyta og fra lufta, samt sivile båter, har ikke ført til noen funn.

Mannen skal ha vært alene i båten, og allerede torsdag kveld uttalte redningsleder at man søkte etter en omkommet mann. Det ble vurdert som usannsynlig at han kunne holdt seg i live så lenge i den kalde sjøen.


- Vanskelig oppgave

Den savnede kan ha drevet langt.

 

De første opplysningene gikk på at mannen hadde brukt redningsvest, men senere opplysninger tyder på at han mest sannsynlig ikke hadde det. Fredag ble det foretatt et vidt søk med fly og båter.

- Det er søkt på hele strekningen fra Ørlandet og ned til Tjeldbergodden. Det har vært gode forhold for flysøk med god sikt og klar sjø, uten resultat. Så nå har vi bestemt å innstille søket inntil videre. Det blir som å leite etter nåla i høystakken, sa hitralensmann Arild Sollie til lokalavisa fredag kveld.