- En gladbeskjed. Velkommen Snillfjord

Det går mot tredeling av Snillfjord kommune. Det kunne ordfører John Lernes tolke ut fra spørreundersøkelsen som gjennomført blant kommunens innbyggere nylig. Hitras kommunestyre ønsker Snillfjord velkommen. (arkivfoto). 

Nyheter

Under onsdagens kommunestyremøte på Hitra, var en av temaene kommunereform og sammenslåing mellom Hitra kommune og deler av Snillfjord kommune.

Går mot tredeling

Tidligere denne måneden ble resultatene i fra en undersøkelse Norfakta har gjennomført på vegne av Snillfjord kommune blant deres innbyggere presentert. Og den viser at et overveldende flertall av innbyggerne i Sundlandet krets, foretrekker Hitra-alternativet blant de mange veivalg Snillfjord kommune står foran.


 

Ordfører John Lernes tolket svarene fra undersøkelsen slik som at det går mot en tredeling av Snillfjord.

- Når 82 prosent ganske tydelig har sagt at det ikke finnes ett alternativ som passer for hele kommunen, går det mot tredeling. Vi bør høre på hva folket, sa Lernes (Ap) til Adresseavisen etter undersøkelsen var presentert.

Ønsker Snillfjord velkommen

Det ble i kommunestyret enstemmig vedtatt at Hitra kommune slår seg sammen med deler av Snillfjord kommune. 

- Dette er en riktig glad-beskjed. Velkommen til oss, kunne det konkluderes i kommunestyret.

Hvorvidt Snillfjord kommune går for tredeling, avgjøres den 30.juni.