- Det va itj småpæng

Gjensidigestiftelsen overrakte i dag 600.000 kroner til løpebaner på Frøya idrettspark.

Jan Otto Fredagsvik fra Gjensidigestiftelsen kunne i dag overrekke til Vebjørn Gulbrandsen sjekken som viser at Frøya idrettspark får 600.000 kroner til å anlegge løpebaner på Nabeita. 

Nyheter

Frøya idrettspark på Nabeita ble bygget som en fotballbane med mulighet for å bygge friidrettsanlegg med løpebane rundt. Kunstgressbanen er Frøya FKs heimebane, mens løpebanen med tartandekke så langt ikke har latt seg finansiere. Men dagens tildeling fra Gjensidigestiftelsen betyr at man han kommet et langt skritt nærmere.

Her blir det løpebaner med tartandekke 

 

Frøya idrettspark eies av Nabeita IL, Frøya FK og Frøya kommune. Vebjørn Gulbrandsen representerer begge idrettslagene, og har utarbeidet søknaden til Gjensidigestiftelsen. Jan Otto Fredagsvik er styremedlem i Gjensidigestiftelsen Sør-Trøndelag, og i dag kunne han overraske Gulbrandsen med "sjekken" som viser at de har tildelt hele 600.000 kroner til tiltaket.

- Det va itj småpæng, sier Vebjørn, som forteller at en slik sum betyr at man nærmer seg fullfinansiering.

Han forteller at man har tilsagn på 720.000 kroner i spillemidler, og 100.000 i sponsorgave fra Marine Harvest. Med denne summen fra Gjensidigestiftelsen mangler de bare 600.000. Nå bllir jobben enklere overfor sponsorer som han håper vil sørge for å få på plass de siste pengene.

- Nå regner jeg vi vil ha det klart til våren, slik at dekket kan kjøpes inn, sier Vebjørn Gulbrandsen.

Jan Otto Fredagsvik får som lokal representant i Gjensidigestiftelsen æren av å være "julenissen" som deler ut pengene. Tidligere i høst fikk Bua Frøya, som låner ut sports- og fritidsutstyr, 400.000 kroner fra den samme stiftelsen.


Gir flere hundre tusen til Bua

- Vi velger å gi en såpass stor sum til et relativt lite sted, fordi vi ser potensialet.


Fredagsvik sier det ikke er hans ære at flere prosjekter her ute har fått penger.

- Stiftelsen har en administrasjon som innstiller på hvordan pengene skal tildeles. Det jeg kan si er at Frøya idrettspark leverte en veldig god søknad. Men litt av oppgaven min er å gjøre stiftelsen kjent, og å oppfordre organisasjoner til å søke, sier Fredagsvik, som også kjenner godt til arbeidet som er gjort på Nabeita.

- Jeg tror denne tildelingen må være en bra påskjønning til dugnadsgjengen på Nabeita, med Per Johansen i spissen, og de senere årene også Solveig Gaasø og Terje Svendsen, som har lagt ned veldig mye tid og krefter på idrettsparken, sier Jan Otto Fredagsvik.

Vebjørn Gulbrandsen fra Frøya idrettspark og Jan Otto Fredagsvik fra Gjensidigestiftelsen.