Har pågrepet mann etter væpnet aksjon

Lokale politipatruljer, med forsterkninger fra Trondheim lette etter mannen på Stjernesenteret. Foto: Ronny Dybdahl Teigås. 

Nyheter

Politiet pågrep torsdag ettermiddag en mann etter at det tidligere på dagen ble meldt om at en mann hadde en våpenlignende gjenstand på en butikk på Sistranda.

Klokken 16.05 opplyser lensmann Arild Sollie at en mann er pågrepet.

- Vi har kontroll på en mann, som ble pågrepet uten dramatikk, ved Frøya legekontor.

- Hadde mannen våpen på seg?

- Det har vi ikke fått avklart ennå. Nå skal vi få oversikt over hva som egentlig har skjedd, sier Sollie.Ikke våpen

Senere på ettermiddagen bekrefter politiet at det ikke ble funnet våpen på mannen. Politiet tok likevel en sjekk på mannens bopel uten å finne noen våper der heller.

Mannen ble senere tatt med til legekontroll.

Saken fortsetter under bildet.

Mannen ble pågrepet ved Frøya legekontor. Foto: Trond Hammervik. 

 

Stor aksjon

- Mulig gjort observasjon av våpengjenstand på en butikk, meldte politiets operasjonsleder klokka 1430. Politiet sendte flere enheter ut på Frøya etter det som ble kalt en uavklart situasjon.

- Det er flere enheter på stedet, og det er flere på vei. Det er en uavklart hendelse, der det er en mulig observasjon av en våpengjenstand på en person. Det gjør at vi nå reagerer, men vi vet ikke mer foreløpig. Det er uavklart hva som er de faktiske forhold, og vi går høyt ut og prøver å få en oversikt som fort som mulig, sa lensmann Arild Sollie til lokalavisa.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt fortalte videre  at det er forsterkninger på vei fra Trondheim.

- Vi må prøve å få kontakt med mannen for å prøve å finne ut hva dette er, sier operasjonsleder Bernt Tiller.

Kl 15.45 meldte vår reporter at det er flere politipatruljer utenfor Stjernesenteret. I tillegg ble det rundt 15.40 observert flere politibiler i Hitratunnelen, på vei mot Frøya.