Våren 2015 ble det bestemt at FM-nettet skulle erstattes med DAB-nett for radio. Norge blir dermed det første landet i verden hvor radioen blir heldigital. FM-nettet slukkes nå region for region, og 8. februar står Trøndelag for tur.

Lav pågang så langt

Daglig leder ved bilverkstedet Autosentrum i Fillan, Stig Wraalsen, sier pågangen om oppgradering av radio i bilen har uteblitt så langt.

- Det er noen som har installert DAB-radio i bilen, men per i dag er det ikke veldig mange. Jeg vil nok tro at det "smeller" når det blir mørkt, sier Wraalsen før han fortsetter:

- Prosessen er ganske enkel på de fleste bilene, så stor pågang er ikke noe problem for oss.

Daglig leder ved Autosentrum, Stig Wraalsen.

Flere alternativer

I utgangspunktet er DAB-radioen ment å erstatte FM-radioen, men det betyr ikke at det er den eneste muligheten for å lytte til radio. I tillegg til å kjøpe en helt ny radio har du tre andre alternativer:

  • DAB-adapter. Dette er en DAB-mottaker med FM-sender. Her søker du inn DAB-mottakeren på FM-radioen, så velger du den kanalen du vil lytte til på DAB-mottakeren i stedet for på FM-radioen.

  • Lytting via nett. De fleste radiokanalene kan nå strømmes på internett, både via nettleser og via applikasjoner til nettbrett og telefon.

  • Lytting via TV. Dersom du har en digital TV-mottaker finner du de digitale radiokanalene i kanallisten på Tv-en. De fleste fjernkontrollene har også en egen funksjon som tar deg direkte til radiokanalene.