Frøyværingen Marit Aslaug Johansen har tidligere gått strekningen Trondheim-Oslo og Frøya rundt til inntekt for kreftsaken og sine tre hovedformål: Vilde Wedø Jektviks minnefond, Barnekreftforeningens forskningsfond og Sykehusklovnene.

Men hun har langt i fra tenkt å gi seg med det.

Norge rundt

- Jeg er motivert og føler såpass sterkt for dette i hele meg, så planen er å gå Norge rundt over flere år til inntekt for hjertesaken min. I sommer legger jeg ut på nye 100 mil, sier Marit Johansen somhar valgt å kalle aksjonen for «Marits hjertesak».

I år har hun bestemt seg for å gå i Nord-Norge.

Turen starter i slutten av juni-begynnelsen av juli hvor Marit først skal gå fra Bodø til Tromsø. Strekningen er på omtrent 55 mil med bil.

Rundt 15. august tenker hun å reise fra Tromsø og til Svalbard.

- Jeg har vært i kontakt med Sysselmannen på Svalbard og de var positive til at jeg kunne gå der, så det regner jeg med skal gå i orden.

Jeg har fått beskjed om at jeg kan gå alene i Longyearbyen, men ute på viddene må jeg ha med meg noen.

- Er du bekymret for å møte på isbjørn underveis da, Marit?

- Jeg håper jeg ikke møter rovdyr, men det gikk fint da jeg gikk sørover og kun møtte fredelig moskus. Men hadde jeg møtt en agressiv isbjørn så hadde jeg nok ikke klart å skyte den. Da hadde jeg heller ofret  meg for saken siden det er langt flere mennesker enn isbjørner. Så det er nok best at jeg har med meg noen rundt ja, ler Marit hjertelig.

Øke bevisstheten

Naturglade Marit forteller at hun aldri har vært på Svalbard, men det er en plass hun har drømt om å oppleve nærmere.

- Jeg gleder meg til å bruke sommerferien min til dette. I stedet for syden velger jeg å gå i Norge. Vi har et så flott land, med flotte mennesker og overalt blir jeg møtt med smil og godhet. Jeg merker at mange er opptatte av kreftsaken.

For Marit er det viktig å forsøke å samle inn mest penger ved å gå Norge rundt.

- Det er ikke sikkert det blir så mye denne turen siden det blir mange øde strekninger å gå, men det er med på å sette et fokus på kreft, blant annet hos barn, og hvor viktig det er med videre forskning.

Ved å gå for kreftsaken øker jeg bevisstheten rundt temaet, det blir lagt merke til.

Marit har til nå samlet inn 138 000 kroner og beløpet har blitt jevnt fordelt til hver av hennes formål.

- Til sammen håper jeg å kunne samle inn en million kroner. Det er mulig det er vel optimistisk, men man vet aldri. Det jeg derimot vet er at jeg storgleder meg til turen i sommer. Og jeg vet at jeg vil få såre bein underveis, men det får vi ta som det kommer.

Arrangerer loppemarked

Men før den tid holder Marits Hjertesak et stort loppemarked med tombola og kaffe i Nesset Grendahus. Allerede førstkommende helg den 18. og 19. februar blir det arrangert og Marit forteller at hun gjerne ønsker seg flere loppe- og tombolagevinster innen den tid.

- Jeg håper også at det kommer mange øyværinger innom selve loppemarkedet, alle er hjertelig velkommen.