Emma Skarsvåg Dyrvik er medlem av russegruppen Deadliest Catch. De er en gjeng på ti jenter som gå bygning til generell studiekompetanse sammen på Guri Kunna vgs på Frøya. Gruppen skal feire russetiden sammen, og bestemte seg for å forme gruppen for å bli bedre kjent og skape bedre klassemiljø da de bare skal studere sammen i et år.

Arrangerte fester

Jentene har arrangert to fester i samarbeid med en annen russegruppe kaldt Fyllfjorn. Sistnevnte går på Guri Kunna de også. Den siste festen de arrangerte resulterte i et overskudd på 30 000 kroner som de delte på de to gruppene.

Jentene bestemte seg for å donere hele summen på 15 000 kroner til aksjonen Krafttak Mot Kreft.

-Det er jo en veldig viktig sak. Kreften berører så mange i forskjellige former, så vi ville gjøre noe for å hjelpe. I og med at vi hadde russetid i fjor bestemte vi oss for å donere hele overskuddet til Krafttak Mot Kreft, sier Dyrvik.

Bøssebærer også i år

Dyrvik sitter i styret i skolens kreftkomite, og har tidligere gått fra dør til dør som bøssebærer for organisasjonen. Noe hun planlegger å gjøre i år også.

-Som sagt så berører saken så mange, og jeg har lyst til å bidra så godt jeg kan. Jeg håper virkelig at bidragene våre utgjør en forskjell, sier Dyrvik.

Har du eller din bedrift en måte å samle inn penger lokalt på?

Send oss en liten beskjed på post@hitra-froya.no , så omtaler vi det gjerne. Din ide kan kanskje inspirere enda flere til å bidra til Krafttak mot Kreft i øyregionen.