Fredag avslørte Pressefotografenes Klubb i Norge hvilke som fortjener prisene for årets beste bilder 2016 innenfor ulike kategorier. I kategorien Nyhetsreportasje Norge og kategorien Dokumentar Norge er alle bildene hentet fra vår region, og begge prisene er det frilansfotograf Therese Alice Sanne som får.

Drama i fjellveggen

Førsteprisen i Nyhetsreportasje Norge fikk Sanne for unike bilder tatt i samband med basehopping fra fjellet Midgarden i Snillfjord. Fotografen var med basehoppere på tur, en tur som skulle ende svært dramatisk da den ene hopperen smalt i bergveggen og ble hengende. Først eller flere timer ble han reddet ned. Fotografen dokumenterte både hoppet og redningsaksjonen. Bildene ble publisert i Uke-Adressa.

​Juryens begrunnelse: Her skjer nyheten! Øyeblikket! Det er sjelden vi ser slike historier dokumentert fra begynnelse til slutt. Ofte er nyhetsreportasjer bakgrunnshistorier. En hendelsesnyhet skal virkelig premieres når vi endelig har den! Et morsomt høyde- punkt er t-skjorta med påskriften «Værdal’n», som i Norge er selve symbolet på flaks. Dette er noe vi håper å se mer av i fremtiden.

Anna Karina Liutkute (6) er ute og leker i full storm på Sørburøya. Bildet er ett av mange i en bildeserie presentert i VG. Foto: Therese Alice Sanne

Hverdagslivet på Sørburøya

Andreprisen i kategorien Dokumentar Norge får Sanne for sine reportasjebilder fra Sørburøya. Fotografen tilbrakte tre uker i havgapet og fotodokumenterte hverdagslivet på øya. Bildene ble publisert i VG.

Selve Årets bilde 2016 - den aller gjeveste prisen - er tatt av Aleksander Nordahl for Dagens Næringsliv. Bildet viser et stille drama og hverdagsliv fra en utbombet gate i øst-Aleppo.

For alle vinnerbilene i alle kategoriene, se åretsbilde.no