Kjærlighet er gjennomgangstemaet:

- Det opplagte valget var å ta kontakt med Charlotte

Hitterklang øver for tiden flittig til sin tradisjonelle vårkonsert, som denne gang holdes i samarbeid med artisten Charlotte Audestad. 

Nyheter

I kveld holder Hitterklang sin tradisjonelle vårkonsert. Med seg i fjor hadde de Therese Ulvan som gjesteartist. Denne gangen har de spurt en annen hitterværing.

- Vårkonsertens gjennomgangstema er kjærlighet og da var det opplagte valget for oss å ta kontakt med Charlotte Audestad, og spørre om hun kunne tenkt seg å stille opp. Hun skriver jo så genialt om de mange sidene ved kjærligheten selv og vi er veldig glade for at hun blir en del av vår vårkonserten i år, sier korets dirigent, Charlotte Stav.

Hitterklang har deltatt på de samme arrangementene som Charlotte Audestad tidligere, men dette blir den første gangen at de står på scenen i lag.

God respons under øvingskonsert

Hitterklang hadde i går kveld, tirsdag, gjennomgang av repertoaret sitt for beboere og ansatte ved Helsetunet på Fillan. Mange hadde tatt turen ut i fellesarealet for å høre koret.

- Minikonserten er god øving for oss. Det virket også som publikum satte pris på det musikalske innslaget, forteller leder for koret, Eli Guttelvik.

- Jeg ble overrasket over hvor fint det hele klang, og at vi hørtes ut som et ganske stort kor. Det var veldig stas å få så god respons tilbake, smiler Charlotte. Hun legger til at koret i dag har omtrent 35 aktive medlemmer.

Spente på samarbeidet

Eli Guttelvik sier Hitterklang håper på fullt hus under den nært forestående vårkonserten sin.

- Vi har øvd i hele vår fram mot denne konserten, og håper øyværingene vil komme og dele den gode stunden med oss.

Hun forteller at hele koret er veldig spente på samarbeidet med Charlotte Audestad og sier de gleder seg stort til det.

- Hun er jo en ekte hitterværing og bruker å poengtere det selv når hun holder konserter. Hele øya vår er glade i Charlotte, og vi håper og tror konserten vår i lag blir skikkelig bra.

Svært variert repertoar

Vårkonserten vil bestå av noe eldre og noe kjempenytt låtmateriale, forteller Charlotte Stav.

- Det blir en veldig variert konsert hvor kjærlighet er den eneste røde tråden som holder låtene sammen. Det blir blant annet fremført gospel, folkemusikk og poplåter. Flere av korets flinke solister skal også få briljere under konserten. Blant annet blir plateakutelle Hege Anita Skjærvik å fremføre to låter. Vi har i tillegg dyktige musikere med oss på scenen.

Billetter til vårkonserten fås kun kjøpt i døra.

Koret oppfordrer alle til å huske kontanter. Det blir også mulig å kjøpe seg kake og kaffe i pausen. Kystmuseet på Fillan åpner en halvtime før konsertstart.