Tilbakeblikket

Pensjonistene serverte middag

LAGER MAT: Harry Stordahl rører i gryta, mens Valborg Sivertsen tar en prøvesmak 

Nyheter

Pensjonistene i Klubben krets serverte en februarsøndag i 2006 grendas befolkning en deilig hjemmelaget middag.

Her er artikkelen fra den gang:

Forberedelsene starter tidlig i uka, da de eldste kokkene i bygda skal lage middag. På menyen sto hjemmelaget lapskaus.

Og det er ikke første gang pensjonistene innbyr til felles søndagsmiddag. I høst smakte det nydelig med hjemmelagede kjøttkaker.

Det er pensjonistene selv som har stått for denne ideen.

All forberedelse, innkjøp og koking står kokkene for, og på selve dagen får de hjelp av styret i grendalaget til servering.

SANG: Mona Skarsvåg, Trude Skarsvåg og Lene Skarsvåg sang gamle slagere sammen med folket i salen. Her med god hjelp av Mathias Skarsvåg, Rachel Eidsvaag og Helen Skarshaug. 

 

Vil fortsette

Det blir et ekte etegilde, når det skal gjøres i den eldre gardes ånd. Gele til dessert, etterfulgt av kaffe og kaker, og loddtrekning.

Det ble også sunget noen gamle slagere, med god hjelp av tre av de sangglade jentene som hver måned møtes, nettopp for å ta frem de gamle visene.

Harry Stordahl er initiativtakeren til disse tilstelningene.

– Dette er veldig artig for oss. Alle er like ivrige, og vi storkoser oss når vi kommer sammen her på kjøkkenet. Og at grendafolket liker maten vår, det er stas, forteller Harry.

Det er ikke få godord de tar imot etter disse måltidene, og det er ikke det minste rart, for bedre mat kunne en ikke fått.

– Vi håper at vi får lov flere ganger å lage litt mat til folket i bygda vår. Viktig å være sammen vet du, avslutter Harry Stordahl.