Mausund taxi får politiker-drahjelp

- Det må fikses snarest

Baard Sæther i Mausund taxi fortalte tidligere i uka om den helt uholdbare situasjonen ved at drosjen til stadighet ikke får plass på ferga. Fylkespolitiker Mats Ulseth Ramo (innfelt bilde) mener dette må kunne løses.  

Nyheter

Fylkespolitiker Mats Ulseth Ramo (Frp) har lest Hitra-Frøyas sak om Baard Sæther i Mausund taxi, som til tross for at en stor del av kjøringa han har, er transport av folk som skal benytte helsetjenester, ikke får forkjørsrett på ferga.


Mausund taxi har ikke forkjørsrett på ferga

- Snart helt umulig å drive drosjen

- I går satte jeg igjen drosjen på Dyrøya. Så brukte jeg en privatbil til å kjøre pasienten til fergeleiet på Mausund. Det har aldri vært så ille som nå.


- Det er en helt uholdvar situasjon som ikke kan fortsette. Vårt syn er at det må fikses snarest, sier Frp-politikeren.

Han har levert spørsmål til både fylkesordføreren Tore O Sandvik og rådmannen om hvordan det kan gjøres, for å sikre at taxi som kjører i helsesammenheng får forkjørsrett på ferge.

- Vi forventer at Tore O. Og rådmannen ordner opp. Dette spørsmålet er første steg på veien for å få klarlagt hvordan man skal endre en praksis som ødelegger for drosjenæringen på Mausund og som fører til en utrygg hverdag for de som er avhengige av pasienttransport, sier Mats Ulseth Ramo til lokalavisa.