Korps og tog åpnet den store festdagen for Halten

  Foto: leserfoto (send kodeord HF TIPS til nr. 2399)

Nyheter

Så langt ut i havet utenfor øyregionen som det er mulig å komme med fast grunn under beina, åpnet i dag (lørdag) årets utgave av den svært tradisjonsrike Haltendagen. Det skjedde med korps og med tog mellom husene i det lille fiskeværet.

Programmet for Haltendagen følger stort sett det tradisjonelle opplegget. Her er det mulig å få guidete tur i det 30 meter høye fyret og at det er mulighet for å kjøpe seg mat både på fiskarheimen og på "Skanken" hvor stiftelsen holder til.

  Foto: leserfoto (send kodeord HF TIPS til nr. 2399)

 

I år er det Guttorm Reppe som skal presentere et historisk kåseri, før festen tar til på tørrfiskrommet i andreetasjen på brygga. Og i likhet med at de samme gjestene kommer igjen år etter år, trives også musikerne så godt at de vender tilbake. Dermed er det Jan Ove Berdal og Ådne Røkkum som også i år skal få dansefoten til å trå takten. Men i år har de alliert seg med trubaduren Stein "Alein" Jakobsen.


Til topps på Guri Kunnas katedral

Vi dro vestafor virkeligheta

 

De sju eierekommunene skifter på å ha ansvaret for de mange oppgavene stiftelsen har på Haltendagen. I år har det vært Frøya kommune sin tur sin tur til å finne mannskap som kan bidra på den store festdagen for Halten.


Slik var juniværet

Mest nedbør på Halten

Sjekk dette interaktive kartet for å se hvordan juniværet var.