- Jeg vokste fra det å bli ”star struck” for mange år siden

John Olav Brødreskift er artisttransport-ansvarlig under årets Frøyafestival. Foto:privat. 

Nyheter

Artisttransport-ansvarlig under årets Frøyafestival, John Olav Brødreskift, befinner seg på Trondheim Lufthavn Værnes når lokalavisa ringer han opp fredag formiddag.

- Du, nå er jeg her fordi jeg snart plukke opp bandet 10 cc og kjøre de utover til Frøya i ettermiddag. I morgen blir jeg å frakte Kurt Nilsen utover, så dette blir mine to kjøreoppdrag i år, meddeler den rutinerte sjåføren.

En helt vanlig arbeidsdag

Men særlig spent i forkant møtet sitt med de britiske verdensstjernene i 10cc med kjente hitlåter som ”I´m not in love”, ”Dreadlock holiday” og ”The things we do for love” er Brødreskift ikke.

- Nei, dette har jeg holdt på med i nærmere tretti år. Jeg vokste fra det å bli  ”star struck” for mange år siden. For meg er dette som en helt vanlig arbeidsdag siden jeg til daglig er bussjåfør.

John Olav har blant annet drevet artisttransport for Hell blues festivalen i en årrekke. For festivalsjef Hallbjørn Stenhaug som han for så vidt er i slekt med, har John Olav jobbet i ti år. Både i forbindelse festivalen på Frøya og den på Frosta.

Opplever artistene privat

Så hvorfor melder John Olav seg som frivillig til disse kjøreoppdragene år etter år?

- Fordi jeg synes det er kjempetrivelig og veldig artig. Jeg treffer mange flotte mennesker, og opplever artistene privat og ikke bare som musikere. Jeg får dessuten se litt andre utgaver av en festival enn kun det å stå foran scenen.

Til sammen er de tre sjåfører som frakter artistene til og fra Værnes denne gang.

- I tillegg er det en del artister som kommer  kjørende til konsertene selv, blant annet med eget crew og buss.

Den største artisten han har vært privatsjåfør for er i følge John Olav vokalisten i heavy metal-bandet Dio, Ronny James Dio, tilbake i 2001.

- Jeg har også vært privatsjåfør for Deep Purple og i fjor kjørte jeg Johnny Logan til Frøya.

Ønsker stort sett hvile

På bilturene bruker det som regel ikke bli så mye snakking med artistene.

- Jeg legger ikke å prate i vei med dem uten at de selv tar initiativ til det, men vil de starte en samtale så svarer jeg selvfølgelig. Stort sett ønsker de vil de helst hvile og ta livet piano før konsertene sine.

John Olav sier han har opplevd en del interessante historier rundt de ulike artistene har fraktet til og fra festivalene i årenes løp.

- Det er historier både på godt og vondt for å si det sånn, men de har også et privatliv som jeg vil verne om.