Norges første dobbeltløp i drifting

Sjåførene i pro-klassen får utdelt sine pokaler etter runde to i Norgescupen i drifting på Frøya lørdag. Søndag kjøres runde tre. 

Nyheter

I helga er det duket for 2. og 3. runde av den offisielle Norgescupen i drifting ved Frøya motorsportsenter.

Det er pause i selve kjøringen når lokalavisa kommer innom lørdag ettermiddag, men likevel full aktivitet på området. Kjøretøyene skrues på og testes ute på banen, før ny kvalifiseringsrunde til morgendagens løp skal i gang.

Norgescupen består av til sammen fire runder. Første runde ble arrangert i Kristiansand i juni, siste blir holdt på Vålerbanen sør for Elverum i september, men i helga er det altså Frøya som står for tur.

 

800 dugnadstimer

- Dette er den tredje gangen vi arrangerer Norgescup i drifting på Frøya, men aller første gang at det blir arrangert et dobbeltløp i drifting i Norgescup-sammenheng, forteller Helge Myrseth i NMK Frøya.

Han forteller at det er gledelig at folk ser ut til å like banen og arrangementet deres godt.

- At vi kjører dobbeltløp i år gjør det mer attraktivt for østlendingene å komme opp hit.

Et arrangement som dette er krevende, og litt ekstra blir det i tillegg når det skal arrangeres dobbeltløp.

- Vi er til sammen 25 funksjonærer i aksjon, godt hjulpet av NMK Hitra og Islanders Classic car club. I tillegg har vi 10-12 personer med som hjelpepersonell.

Myrseth forteller de har kommet fram til at de legger ned 800 dugnadstimer i tilknytning dette arrangementet.

Fartsfest på Frøya motorsportsenter i helga. 

Tre lokale førere med i teten

Myrseth forteller at det er 23 førere med i fra start denne gang.

- Vi er litt skuffet over antallet og hadde håpet på nærmere førti, men det rår vi dessverre ikke over. Det som er gledelig er at vi denne gang har tre lokale førere med, og alle befinner seg i teten.

Det konkurreres i to klasser, r-drift og pro-drift. I løp 2 i dag kom Jesper Furberg på 1. plass i r-drift og Martin August Myrseth på 4. plass i r-drift. Markus Furberg kom på 4- plass i pro-drift.

Myrseth sier avslutningsvis at arrangementet har blitt bra besøkt så langt, og de håper å se mange frøyværinger på tribunen i morgen også.

 

Liker banen godt

- Det har blitt mest skruing så langt, forteller Nikolai Ertvaag, Johannes Leivestad, Vegard Ertvaag og Sander Ertvaag noe oppgitt. De har tatt turen helt i fra Bergen for å konkurrere på Frøya. Men til tross for utfordringene tar de det hele med et smil, forsikrer far Vegard.

Nikolai Ertvaag, Johannes Leivestad, Vegard Ertvaag og Sander Ertvaag har støtt på utfordringer så langt i mesterskapet. 

 

Stig Wilhelmsen i fra samme klubb, NMK Bergen, er langt mer fornøyd. Han kan sjikte med en 2. plass i runde 2 i pro-driftklassen lørdag.

- Dette er første gang i år at bilen virker skikkelig, smiler Wilhelmsen.

Han forteller at trives godt på Frøya motorsportsenter.

- Jeg kjørte her sist i 2015 og da vant jeg min klasse. Jeg velger å komme tilbake hit fordi jeg liker banen på Frøya veldig godt.