- Stadig flere setter pris på variasjonene, og ikke bare prosenten

Arnt Hansen og Christian Aas tilbyr flere sorter øl i fra Bryggeriet Frøya under helgas ølfestival i Knarrlagsundet. 

Nyheter

- Vi synes det er kjempemessig at det har dukket opp en lokal festival med fokus på øl, og da må selvfølgelig vi stiller opp.

Det forteller Christian Aas i dét Bryggeriet Frøya rigger seg til på ølfestival-området i Knarrlagsund lørdag ettermiddag.

Voldsom interesse for øl

Sist helg deltok Frøya-bryggeriet for andre gang på den store Bryggerifestivalen i Trondheim.

Denne gang gikk det over dobbelt så mye øl som året før. Vi opplevde et enormt trøkk og utover lørdagskvelden gikk vi rett og slett tom for øl. Det viser at det har blitt en voldsom interesse for øl, og et økt fokus på ulike sorter. Stadig flere ser ut til å sette pris på variasjonene, og ikke bare prosenten, sier Aas.

Ølfestivalen i Knarrlagsund tilbyr denne gang 50 ulike sorter. Per dags dato har Bryggeriet Frøya hele ti ulike sorter øl å sjikte med.

Utvider sortimentet

Bryggeriet Frøya opplever i følge Aas, stabile leveranser av ølet deres rundt om i Trondheimsområdet.

- Vi får tilbakemelding på at det blir godt mottatt i fra de ulike salgsstedene som tilbyr vårt øl. Det er artig å høre.

Før sommeren investerte bryggeriet på Inntian i nytt utstyr for å kunne øke kapasiteten sin og nå jobber de også aktivt for å komme seg inn på Vinmonopol-markedet.

- Tidligere har vi hatt fokus på butikkstyrke-øl og det har begrenset oss litt, men nå kommer vi etter hvert med flere interessante øltyper, fastlår Christian Aas.

- Deriblant har vi en ny imperial stout som vi er veldig fornøyde med, som vi fikk gode tilbakemeldinger på under festivalen i Trondheim sist helg.

Christian Aas forteller at de er svært godt fornøyd med sin aller nyeste øl, en imperial stout.