Sp med nesten ti prosent på Frøya

- Dette gir en veldig inspirasjon

Nyheter

- Jeg kjenner ikke historien så godt at jeg vet om Senterpartiet noengang har vært høyere på Frøya. Det er i alle fall lenge siden sist, sier Knut Arne Strømøy, leder i Frøya Sp.

For fire år siden stemte 3,6 prosent av frøyværingene på Senterpariet ved stortingsvalget. I år var de ikke langt unna en tredobling rent prosentmessig, med 9,6 prosent. Dette er tett opp mot landsgjennomsnittet, som når 91 prosent av stemmene er tellt opp,  ligger på 10,3  prosent. Men det blir ikke noe rød-grønt flertall. Strømøy mener Senterpartiet likevel vil sette sitt preg på rikspolitikken.

- Vi vil få mye storre gjennombruddskraft. Nå har Krf varslet at de vil ha en reformpause, så det skal bli tøffere for regjeringen å trumpe igjennom reformene som vi har kjempet mot, som kommunereformen og politireformen, sier Strømøy.

Han sier det blir  inspirerende å jobbe med lokalpolitikken framover.

- Det gir veldig inspirasjon for å jobbe i to nye år fram mot kommunevalget, sier Knut Arne Strømøy.