Skogens konge drister seg rundt på Hitra midt i jakta

Elg i Neverlia

Nyheter

At det er elg på Hitra, har vært velkjent i mange år. Men at bilister møter skogens konge i trafikken, hører litt mer til sjeldenhetene. I dag tidlig var Kristian Udseth en av de heldige. Han fikk både filmet og fotografert elgen, som da vandret rundt i soloppgangen. Møtet skjedde på anleggsområdet i Neverlia mellom Fillan og Sandstad.

  Foto: Kristian Udseth

 

Det er midt i jakttida og de fleste hitterjegerne sikter på hjorten, men det er også gitt fellingstillatelser på elg etter at det de senere årene har etablert seg en liten elgstamme her ute.


Yrkessjåfør Nerijus opplevde marerittet:

- Elgen kom som et spøkelse rett inn fra venstre

 

Et søk i lokalavisas arkiver forteller om flere elg-historier. Blant annet den fra 2008, der en av våre lesere stoppet bilen og tok et bilde av elgkua i det den var på vei innover mot ... ja, Hjortheia (!)

Samme året fortalte vi jakthistorien fra Sørhitra jaktplanområde, der en velvoksen okse med en slaktevekt på 175 kilo ble felt. Det var den største elgen som til da hadde blitt felt i jakt på Hitra.


- En så høy tillitsscore forplikter

- En så høy tillitsscore forplikter selvsagt jegerstanden i tida framover, sier jeger- og fiskerforbundet etter målinger som viser at folk flest har stor tillit til at jakta foregår på ordentlig vis.

 

Og tilbake i 2005 skrev vi om det som trolig var de første sikre observasjoner av elg på Frøya, da minst fem personer så elgen som befant seg i Svellingen-området.

Nå tidligere i høst skrev vi også om lastebilsjåfør Nerijus Valuckis, som kjørte på sin vanlige transportrute mellom øyregionen og byen da den rolige morgenen brått ble ødelagt. På fv. 714 i Snilldalen opplevde han marerittet å kjøre på en elg. Den hendelsen ble filmet.

  Foto: Kristian Udseth