Mistenkes for promillekjøring lørdag ettermiddag

Nyheter

Politiet fikk klokken 15.00 lørdag ettermiddag inn melding om en bil som hadde blitt rygget ut av en parkeringsplass på Sistranda og deretter fått bakhjulene utfor en kant.

- Melder hadde mistanke om at sjåføren, en eldre mann, var beruset, sier Anlaug Oseid, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

Politiet dro til stedet, men da var bil og fører ikke lenger der. Politiet sjekket rundt etter eier og omtrent klokka 17.30 kom patruljen i kontakt med mannen de mistenkte hadde rygget utfor kanten, forteller operasjonsleder.

- Mannen i seksti-årene framsto som meget beruset og han ble tatt med inn for blodprøvetaking. Politiet har opprettet sak på hendelsen.​


 

Skulle det vise seg at det er promille i blodet til sjåføren, vil han føye seg inn i rekken av mange promillekjørere i øyregionen. Lokalavisa Hitra-Frøya har den siste tida analysert 80 promilledommer ilagt folk bosatt på Hitra og Frøya for å finne "den typiske fyllekjøreren". De 80 dommene er ilagt fra 2010-2015. Analysen viser at både utenlandske sjåfører og innfødte øyværinger har mye negativt å svare for.


Kommentar: Hvor mange slipper unna?

Sist helg kjørte to berusede menn inn i feil hage i Knarrlagsundet. Hadde de ikke bommet så totalt, ville de kanskje aldri blitt tatt.

 

Vida tar et oppgjør med sine landsmenns kjørekultur

Vida Bekken har sine tanker om hvorfor så mange litauere kjører med promille her ute.


Lokalavisa har analysert de 80 siste fylle-dommene på Hitra og Frøya.  Foto: Grafikk: Nina Sandvik