Tirsdag ble det klart at alle studiespes-elevene på Guri Kunna vgs fra neste skoleår skal gå sitt førsteår (VG1) samlet ved skolested Frøya, mens VG2 og VG3 skal de samme elevene gå på skolested Hitra.

Rektor Espen Arntsberg mener denne modellen er i tråd med fylkeskommunens bestilling, som gikk ut på at en omorganisering av studiespesialiseringa blant annet skal gi flere tilbud i programfag og større elevgrupper enn i dag.

- Det er helt i tråd med forventningene til fylkeskommunen. Nå vil elevene være sammen på Frøya i førsteåret, og sammen på Hitra de to neste årene. Så alle elevene går sammen og blir kjent. Og i den nye modellen får alle velge mellom fransk og spansk. Mens i dag har førsteåret felles språk, og på Hitra må de ta fransk hvis de vil starte et nytt språk, og på Frøya må de ta spansk. Det er et pluss. Og i andre og tredje året vil de få flere programfag å velge i blant. Og det vil bli mer robust elevtall i alle gruppene, som gjør at vi får et mer stabilt fagtilbud fremover.

- Tror du det vil bli ro nå?

- Det er naturlig at det vil bli diskusjoner både i skolen og utenom, etter at det har vært så stort engasjement. Vi har jobbet mye med dette etter høringen, og vi tror det vil bli en god løsning for fremtiden, sier Arntsberg.