Hitra kommune vedtok i fjor å prioritere utbygging av vannledning mellom Heggvika og Fjellvær på Fjellværsøya.

Nå skal saken opp til politisk behandling i formannskapet, etter at rådmannen har prosjektert utbygging og valgt entreprenør. Prisen er beregnet til 16.9 millioner, som skal finansieres med låneopptak.

Utbyggingen ble to millioner kroner dyrere enn først antatt, på grunn av at det måtte bygges ny pumpestasjon, og at traseen for vannledningen måtte endres på grunn av vernede kulturminner.

Rådmannen skriver at driftskostnadene på vannforsyningen på Fjellværsøya kan gå ned som følge av utbyggingen, på grunn av at det nå vil bli en sammenhengende vannledning rundt hele øya.

- Motivet for tiltaket som fremmes er å koble sammen vann-nettet på Fjellværsøya for derigjennom å ytterligere sikre vannforsyningen til området. Via investeringen oppnår Hitra kommune muligheter for en rundkjøring av vannstrømmen på Fjellværsøya, koblet opp imot det nyetablerte høydebassenget, skriver rådmannen blant annet.

- Tiltaket vil på tross av ekstra utgifter til strøm i pumpestasjonen ikke medføre økte driftsutgifter. Tvert imot kan det påregnes en reduksjon. Dette på grunn av langt mindre lekkasjer på nettet, tilknytning av nye abonnenter som kommunen ikke tidligere har tillatt påkoblet grunnet for liten kapasitet (hyttefelt) og reduserte kostnader til feilsøk på nettet, deri også nesten årlig dykking langs sjøledning.