Full handlevogn gis bort til familie som trenger det

Og ensomt juletre søker gaver

- Ikke alle kan kjøpe inn det de trenger til jul, sier Joakim og Lotte Gjertsen. Nå ønsker Rema 1000 Frøya hjelp fra kundene til å fylle opp ei handlevogn med varer som skal gis bort til en familie som trenger det før julaften. 

Nyheter

Ved utgangen av Rema 1000 Frøya står det en handlevogn. I den har det allerede kommet oppi en del varer.

- Det nærmer seg jul, og det er en kjensgjerning at noen går en tøff høytid i møte. Blant annet er det ikke alle som har mulighet til å kjøpe inn det de trenger eller ønsker av matvarer til jul, sier kjøpmann Joakim Gjertsen.

Derfor har de ved butikken på Kysthaven satt i gang “omvendt julenisse”.

- Jeg har hørt det bli gjennomført hos andre butikker i landet og tenkte at dette skal vi også gjøre på Frøya i år, sier Lotte Gjertsen. Hun forklarer at de oppfordrer kunder til å donere varer, den etterhvert velfylte handlevogna skal 22. desember gis bort til en familie som trenger det.

-  Selv om det er lenge til handlekurven skal gis bort har det allerede blitt gitt lagt i litt varer og det er kjempestas. Vi er veldig glade og rørte over responsen så langt. Viser det seg at vogna raskt fylles opp kan vi fordele varer til flere familier før jul. Det skal bli spennende å se, smiler ekteparet.

Frivilligsentralen finner familie

Lotte Gjertsen forteller at de har vært i kontakt med Frivilligsentralen på Frøya som skal hjelpe dem finne en familie som virkelig trenger det.

Lotte legger til at hun får noen spørsmål om hva som bør puttes i handlevogna.

- Alt som ikke må stå kaldt. Det kan være matvarer, hygieneartikler, vaskemiddel, sokker og noe godt til julekosen. Alt er velkomment. Hvis alle bidrar litt blir dette kjempebra.

Selv har Rema 1000 Frøya tenkt å supplere handlevognen med en fullverdig julemiddag og frukt den dagen vogna gis bort.

- Det er fint å kunne gi litt tilbake til lokalsamfunnet. Dette går til en god sak, bli med og glede noen til jul, oppfordrer Lotte og Joakim Gjertsen.

Juletre søker gaver

Det er ikke bare Rema 1000 Frøya som oppfordrer til å gi i dét vi går inn i desember måned.

Hjorten Hotell Hitra har et tilsvarende prosjekt hvor de i perioden 1.-20.desember samler inn julegaver under juletreet i resepsjonen deres.

- Vi synes det er viktig at de som ikke har så mye kan få en gave til jul, sier hotelldirektør Fredrik Dahlen Duun.

Han legger til at pakkene må merkes med kjønn og alder (fra 0-16 år) og vil gå til organisasjonen ”Hjelp mæ å hjelpe – Trøndelag”.

- For hver gave som legges under treet donerer vi penger til Unicef sitt arbeid. De som kommer med gave får påspandert en kopp kaffe eller te hos oss.