Kriseteamet i Frøya kommune har i dag bistått vennene til mannen som er savnet i Hemne. Mannen i 20-årene er ifølge politiet bosatt på Frøya, men bor for tiden på hybel på Kyrksæterøra, hvor han går på skole.

- Vi har hatt en samling i kveld med hans nettverk her på Frøya. Vi har hatt en fin stund sammen med fokus på håp om å finne ham, sier kriseteamets leder, Ingrid Kristiansen, til lokalavisa Hitra-Frøya.

Leter på land og i vann

Mannen, som opprinnelig er fra Eritrea, ble meldt savnet onsdag da han ikke kom til sine venner på Frøya, slik planen skal ha vært. Politiet i Hemne har imidlertid uttalt at reiseplanene ikke er bekreftet av noen.

Leteaksjonen har siden pågått både dag og natt ved hjelp av mannskap fra Røde Kors, Norske Redningshunder, politihunder og politimannskap.

Fredag ettermiddag pågikk det ennå leteaksjon til lands og til vanns ved Kyrksæterøra.

- Vi har lagt en videre plan for møter med hans nettverk på Frøya, sier Kristiansen.

Politiet har gått ut med et bilde av mannen som er savnet.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt ved 14-tida fredag at det foregår redningsaksjon og søk etter antatt omkommet parallet.

- Redningsaksjon fortsetter ved at folk fra Sivilforsvaret søker på land. Dykkere fra brannvesenet søker i vann etter antatt omkommet, opplyste operasjonsleder.

Lensmann Anette Ertvåg i Hemne og Snillfjord utdyper overfor avisa Sør-Trøndelag at ordlyden "søk etter antatt omkommet" er valgt siden man søker i vannet for å utelukke at noen ligger der. Det søkes i begge elvene som renner gjennom Kyrksæterøra sentrum.

Venner og medelever preget

Mannen er opprinnelig fra Eritrea og er bosatt på Frøya, hvor han har mange venner. Lokalavisa vet at savnet skal ha gått hardt inn på mange her på Frøya. Også skolemiljøet i Hemne er preget.

- Det forsterkes også nå når det nærmer seg jul og høytid, sier rektor Ole Ledahl ved Hemne videregående skole til Sør-Trøndelag.

- Meldte at han var syk

Ifølge politiet ble mannen sist observert i 10-tida onsdag formiddag av sin hybelvert. Rektor Ledahl forteller til lokalavisa i Hemne at eleven ble syk tirsdag og sendt til sykehus, men at han returnerte til hybelen. Dagen etter sendte han en tekstmelding til læreren om at han var syk og ikke kom på skolen den dagen.

Politiet har fått opplyst at mannen på torsdag skulle besøke venner på Frøya, men at han aldri dukket opp her. Senere har det kommet inn opplysninger som tyder på at han kan være observert også på et senere tidspunkt .

Ber om tips

- Mannen skal ifølge melder være sett ved Bunnpris onsdag klokka 20.25. Han har gått oppover Stølan og over til Storøya, og derfra mot fylkesvei 680. Dette er den mest håndfaste observasjonen vi har mottatt, sier lensmann Ertvåg til Sør-Trøndelag. Politiet ønsker at de som har tips i saken, tar kontakt på telefon 02800.