Fra ti kurskvelder til all undervisning på ei helg

- Morsomt å se at vi har så reflekterte og engasjerte ungdommer på Frøya og Hitra

I år er det 13 konfirmanter fra øyene som skal konfirmere seg humanistisk, i helga var de på kurs. Foto: HEF Frøya og Hitra  

Nyheter

Human-Etisk Forbund gjennomførte i helga kurshelg for sine konfirmanter på Frøya og Hitra i kantina på Guri Kunna vgs. i Fillan. I år er det 13 konfirmanter fra øyene som konfirmerer seg humanistisk. Tidligere år har det blitt gjennomført ti kurskvelder, men i år valgte Human-Etisk Forbund (HEF) Frøya Hitra å samle alt til en helg med undervisning.

Kurslederne Katja Hansen og Magnus Myrmo kom fra Trondheim for å holde kurset. De er begge studenter på NTNU og engasjerte i Humanistisk Ungdom. Fredag kveld gikk med til å bli kjent med leker, brettspill, pizza og snop. Både lørdag og søndag hadde konfirmantene undervisning fra 0900-1700 i temaer som livssyn og humanisme, kritisk tenkning, kropp og kjønn, seksualitet, nettvett, digital hverdag og mye annet spennende, opplyser lokallaget.

Undervisningen var primært lagt opp med mye øvelser og lek istedenfor ren tavleundervisning. Coop Extra Sistranda hadde sponset ungdommene med frukt.

- Det er morsomt å se at vi har så reflekterte og engasjerte ungdom på Frøya og Hitra! Tilbakemeldingene fra kurslederne var svært positive, og vi gleder oss allerede til Leirhelg 16.-18. mars, som blir siste samling før konfirmasjonen går i Frøya Kulturhus 19. mai, forteller leder i HEF Frøya og Hitra, Tom André Karlstad.