Kine (20) er Norges beste brude-frisør

-Jeg var egentlig litt misfornøyd etter konkurransen og felte en tåre. Så overraskelsen var stor

Nyheter

Kine Øyen fra Dolmøya er vinner av NM-gull i kategorien brud i juniorklassen under NM for frisører.

- Jeg var egentlig litt misfornøyd etter konkurransen og felte en tåre. Så overraskelsen var stor da jeg ble utropt til vinner, sier den ferske norgesmesteren til lokalavisa Hitra-Frøya.

Mesterskapet ble avholdt i Oslo sist helg. Til daglig jobber dolmøyværingen som lærling ved Lade dame- og herrefrisør, og det er her hun med kolleger og trenere har lagt grunnlaget som førte fram til mesterskapstittelen. I NM konkurrerer man i mange kategorier og man skiller juniorer fra seniorer. Kine valgte å konkurrere i kategorien brud. Konkurrentene friserer en dukke, samt kler henne opp, sminker og gjør henne klar for bryllup.

- I konkurranser lager man en frisyre som kanskje ikke en vanlig brud ville valgt, forklarer Kine.

Jubelen sto i taket da NM-tittelen for juniorer var sikret for Kine Øyenb (t.v.). At samme frisørsalong også hentet hjem en andre- og tredjeplass i mesterskapet, gir god stemning på arbeidsplassen.  Foto: privat

 

- Hvordan øver man?

- Man står mange og lange kvelder og lager den samme frisyren om og om igjen. Ei jeg jobber sammen med, konkurrerte også i samme kategori, og vi har jobba mye sammen. Vi har også veldig flinke trenere som har trent oss opp og vist oss hva vi skal gjøre. Jeg hadde ikke klart dette uten dem, sier 20-åringen.

Jubelen sto i taket da NM-tittelen for juniorer var sikret. At samme frisørsalong også hentet hjem en andre- og tredjeplass i mesterskapet, gir god stemning på arbeidsplassen.

Kine gikk frisørlinja på Charlottenlund videregående skole da hun var ferdig med grunnskolen. Nå er hun snart klar for svenneprøven i frisørfaget. Går alt som det skal, er hun ferdig utdannet frisør til sommeren.

- Nå blir det mye fokus svenneprøven i tida framover, forteller hun.

- Rekker du besøk hjemme på Hitra da?

- Jeg er på Hitra når jeg har tid. Jeg jobber ganske mye i helgene, så det blir i ferier og sånt.