LO-medlemmer ved Kvernhusvik skipsverft i Dolmsundet blir tatt ut i streik dersom landet går ut i en storstreik fra kommende søndag. Medlemmene er en del av Industrioverenskomsten LO - Verksted.

Det samme gjelder medlemmene i Trønderenergi Nett AS avdeling vest (Hammarvika), som tilhører Energioverenskomsten.

Kvernhusvik skipsverft

Utover dette slipper øyregionen foreløpig unna de store konsekvensene av en eventuell storstreik. På landsbasis er 35.000 ansatte innen blant annet ferge- og busstransport, matvareindustrien og spedisjon tatt ut i streik fra søndag dersom det ikke blir enighet mellom NHO, YS og LO.I oversikten LO har sendt ut over bedrifter og båtsamband som blir rammet av streik, er hverken Kystekspressen eller Øyrekkas båtavganger opplistet. Men LO har varslet at dersom konflikten iverksettes, så vil omfanget kunne utvides å gjelde en enda større del av LOs medlemmer.

Det flere bedrifter som ikke tilhører Hitra og Frøya direkte, men som opererer her ute (for eksempel elektro- og transportselskap) som også står på lista med medlemmer som tas ut i en eventuell streik.

Onsdag 4. april starter tvungen mekling. Blir ikke LO og NHO enige før lørdag 7. april kl. 24.00 er det streik ved arbeidstidens begynnelse søndag 8. april.

- Dette ser ut til å bli det mest krevende oppgjøret på lang tid. Det er en reel fare for stor streik, sier LOs distriktssekretær Kristian Tangen.