I mai arrangerer Trøndersk Kystkompetanse(TKK) tredagers kombinert Lokalmatuka og Havbrukskonferansen 2018 på Frøya og Hitra.

Heidi Glørstad Nielsen i TKK har invitert landbruks- og matminister Jon Georg Dale(Frp) og fiskeriminister Per Sandberg(Frp) til arrangementet.

- Hei! Etter oppfordring fra politikere og næringsliv har vi gleden av å invitere ministeren til lokalmatuka og Havbrukskonferansen 2018, på Frøya, 22.-24.5.18. Håper ministeren synes dette er interessant og velger å besøke oss en eller flere av disse dagene, skriver Nielsen til departementene.

Hele programmet er ennå ikke klart, men Glørstad skriver at det skal være aktiviteter rundt lokal mat både på Hitra og Frøya.

- Fokus disse dagene er naturligvis lokal mat, både blå og grønn, høsting fra naturen, tilbereding av råvarer og utvikling av lokalmatretter og -produkter. Aktivitetene skal tilpasses barn unge og eldre, og målsettingen er å sette preg på lokalmatkonseptet og bidra til satsing på utdanning innen lokal matproduksjon. Lukte, smake og lære – det kan gi godt fokus og gode aktiviteter. Lokalmatuka skal bidra til mer kunnskap om råvarene og de lokale produsentene på Frøya, Hitra, Møre og Romsdal, sett i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv, står det i invitasjonen.

Under Havbrukskonferansen som varer én dag vil temaene blant annet være ressurstilgang, lokal produksjon, forutsetninger og muligheter innen lokalmat.